SEO hosting cu ajutorul subdomeniilor

Atunci cand se doreste cresterea numarului de vizitatori ai unui site, precum si rang-ul site-ului, webmasterii in general utilizeaza mai multe domenii pentru a crea o structura de backlinkuri. Exista insa si o cale mai usoara si mai putin costisitoare. Se poate realiza optimizarea unui site web pentru motoarele de cautare dar si cresterea rank-ului acestuia utilizand subdomenii ale domeniului pe care se afla site-ul.

Ce sunt subdomeniile?-
Subdomeniile reprezinta niste domenii secundare in cadrul domeniului principal. Adresele acestor domenii sunt intr-un format de genul “subdomeniu.domeniu.ro”, unde “domeniu.ro” este domeniul principal, in timp ce “subdomeniu” este subdomeniul. Motoarele de cautare interpreteaza subdomeniile ca fiind site-uri web separate. Avantajul consta in faptul ca puteti sa creati de obicei cate domenii doriti (valabil cam pentru toate pachetele de hosting) si nu mai trebuie sa achizitionati domenii separate, care inseamna costuri in plus. Exista totusi si furnizorii de servicii de hosting care percep taxe suplimentare cand numarul de subdomenii depaseste o limita stabilita pentru respectivul pachet de hosting.

Subdomenii de nisa
Un alt beneficiu al subdomeniilor (mai ales in cazul unei nise), este acela ca fiecare subdomeniu va include cuvantul cheie principal in adresa. De exemplu daca domeniul este “auto.ro”, iar subdomeniul este “piese.auto.ro”, cand cineva cauta “piese auto” sau “piese” folosind un motor de cautare, site-ul respectiv castiga in ranking. Acest lucru poate fi extins prin crearea de subdomenii aditionale “componente.auto.ro”, etc, rang-ul site-ului creste cand cineva cauta “componente auto”, “componente”. Ideea este ca motoarele de cautare nu vad aceste subdomenii ca parte a domeniului principal si adauga rang domeniului principal.

Utilizarea corecta a subdomeniilor
Nu este dificil sa utilizam subdomenii insa trebuie sa intelegem ca pentru o optimizare corecta trebuie sa tinem cont in special de cuvantul cheie ales. Este recomandat sa alegem numele subdomeniilor astfel incat sa fie strans legate de numele domeniului principal. Ca exemplu nu ar avea rost sa adaugam un subdomeniu de genul “pantofi.megahost.ro” la “megahost.ro” decat daca au fost de vanzare la un moment dat pantofi pe acest site. Putem insa adauga un subdomeniu ca “vps.megahost.ro”. Cea mai buna cale de a crea eficient subdomenii este sa alegem cuvintele cheie potrivite care de obicei sunt si cele mai cautate folosind motoarele de cautare. Cel mai bine este sa notati cuvintele cheie care au legatura cu domeniul dvs. si apoi sa le folositi pe acestea ca si subdomenii.

Este nevoie totusi de de practica pentru a gasi cuvintele cheie potrivite insa veti constata ca este mult mai usor sa lucrati cu subdomenii si cel mai important, mult mai ieftin. Daca aveti fonduri nelimitate sa zicem pentru proiectul dvs., achizitionare unui numar mare de domenii nu inseamna neaparat o prezenta online de succes. Puteti realiza acelasi lucru si prin utilizarea subdomeniilor!

3 Comments SEO hosting cu ajutorul subdomeniilor

  1. Alex...

    Am si eu o intrebare…Dupa ce am setat subdomeniile,ele trebuiesc si redirectionate catre domeniul principal,sau le lasam doar asa,fara a intra in Manage Redirection ?
    Multumesc !

    1. Admin

      Subdomeniile se redirecteaza doar daca este nevoie de redirectare, depinde ce anume vreti sa faceti. Cel mai bine ar fi sa consultati un specialist in SEO daca doriti sa folositi subdomeniile pentru SEO.

Comments are closed.