Toate planurile de hosting shared au alocate anumite resurse, fie ca e vorba de memoria RAM a serverului, spatiul ocupat pe hard disk sau procetaj din procesor. Cand aceste resurse sunt depasite contul de hosting si implicit websiteul care le depaseste incepe sa aiba probleme: ori este oprit de provider, ori se incarca extrem de greu sau chiar nu se mai incarca deloc. De aceea credem ca este important sa stiti cand anume este momentul sa solicitati un upgrade al contului de hosting sau trecerea la alta categorie de hosting cum ar fi VPS Hosting sau Server Dedicat.
Atunci cand va lansati pentru prima data websiteul este normal sa incepeti cu un cont de hosting relativ ieftin si fara prea multe pretentii sau resurse alocate, este avantajos pentru inceput si nici nu aveti nevoie de mai mult. Pe masura ce websiteul devine mai vizitat si capatati experienta, planul de hosting ales initial nu o sa va mai fie de ajuns si veti ajunge sa depasiti resursele alocate. Iata 4 motive dupa care veti sti ca este momentul sa va upgradati contul de hosting:
1. Paginile se incarca greu
Acest lucru nu poate fi benefic, enerveaza vizitatorii siteului si in timp incepeti sa pierdeti din traficul web. Prima masura pe care trebuie sa o luati in acest caz este sa incercati optimizarea paginilor, a scripturilor sau a bazelor de date. Daca aceasta prima masura nu functioneaza, atunci e timpul sa contactati firma de hosting si sa solicitati un upgrade. Cu cat mai rapid solicitati acest upgrade, cu atat mai bine va veti proteja de problemele generate de performantele slabe ale siteului mai ales pentru vizitatori.
2. Depasiri de Trafic
Atunci cand siteul dvs devine foarte vizitat si va depasiti constant traficul alocat, este momentul sa solicitati o imbunatatire a pachetului de hosting sau sa achizitionati trafic suplimentar daca firma de hosting are o asemenea optiune. Anumite firme de hosting opresc automat siteul atunci cand depasiti traficul alocat. Un plan de tip VPS sau chiar un server dedicat sunt solutii pe care le puteti lua in calcul, mai ales daca hostingul de tip shared nu mai este o optiune.
3. Mai multe domenii
Cu toate ca pe majoritatea pachetelor de hosting shared puteti gazdui mai multe domenii odata, si aceasta resursa este pana la urma limitata. Nu puteti gazdui o infinitate de domenii acolo si nici nu va doriti asta, cu cat mai multe domenii veti pune intr-un cont de hosting shared, cu atat resursele alocate se vor imparti la mai multe siteuri si deci veti avea mai putine la dispozitie. Pentru a mentine performantele si viteza de incarcare a mai multor domenii concomitent puteti sa optati pentru un alt tip de hosting, VPS Hosting de exemplu.
4. Limitari functii, emailuri
Pe masura ce siteul se va dezvolta, veti avea nevoie de o mai mare libertate in ceea ce priveste functiile disponibile in PHP de exemplu sau poate veti avea nevoie sa trimiteti newslettere catre un numar mai mare de clienti. Un plan de hosting shared va avea intotdeauna anumite limite, unele functii PHP vor fi oprite, numarul maxim de emailuri pe care le puteti trimite intr-o ora este de obicei limitat, etc. De aceea, daca aceste limite va incorseteaza, inseamna ca este momentul sa treceti la un pachet de hosting mai mare sau la o alta categorie de hosting, VPS sau chiar Server Dedicat, in functie de buget si necesitati.