Refolosirea parolelor: un obicei nesanatos

Ce intelegem prin refolosirea parolelor? Atunci cand folositi aceeasi parola si pentru adresa personala de mail, si pentru cea de la serviciu, si pentru Facebook sau pentru forumurile preferate, etc.

De ce este un obicei nesanatos? Pai este simplu: daca un hacker intra in posesia parolei de la adresa de email, atunci automat are control asupra adresei de la firma, a contului de Facebook, poate si a contului bancar sau al celui de Paypal.

Cercetatorii de la Universitatea Cmbridge au ajuns la o concluzie bazata pe statistici: una din 2 persoane refoloseste parolele. Asta inseamna ca daca un hacker afla parola de la mail a unei persoane, are 50% sanse sa fi intrat si in posesia parolelor de la Facebook, cont bancar, contul de hosting sau alte conturi de pe Internet.

Acesta este un semnal de alarma si pentru companii: folositi o politica de securitate in ceea ce priveste parolele, asigurati-va ca persoanele care folosesc de exemplu emailul in compania dvs au parole complexe si diferite de cele de la adresa de email personala.