De ce sa va feriti de hosting gratuit

Este normal sa faci economii oricand situatia sau conjunctura in care te afli iti permite acest lucru. La o prima vedere serviciul de hosting gratuit pare a fi una din aceste situatii in care se paote face economie insa la o analiza mai atenta veti realiza ca in cazul hostingului unui site web gazduirea gratuita nu este chiar cea mai buna decizie. Mai mult, in cazul in care veti opta pentru un astfel de serviciu este chiar posibil sa nu faceti economii ci mai mult sa pierdeti pe termen mai lung.

Primul lucru pe care il veti constata atunci cand folositi hosting gratuit este faptul ca aveti foarte putine optiuni si foarte putin control aspura felului in care arata web siteul dumneavoastra. Este chiar posibil sa nu aveti nici macar optiunea de a folosi un client FTP pentru a va incarca siteul pe server si uneori nu veti avea la dispozitie un panou de control.

Cu alte cuvinte nu veti putea modifica paginile web oricand doriti si nici nu veti putea adauga pluginuri, widgeturi sau alte instrumente care sa va imbunatateasca siteul. Nu veti putea introduce in site un cod de monitorizare vizite de exemplu ci in cele mai multe cazuri va trebui sa va limitati doar la folosirea anumitor sabloane (templateuri) puse la dispozitia dvs de firma de hosting.

Pentru ca serviciul este gratuit, firma de hosting trebuie sa amortizez cumva costurile acestuia ca doar serverele web nu sunt gratuite si nici netul pe care vi-l pun la dispozitie. Astfel, atunci cand beneficiati de hosting gratuit, providerul isi va rezerva dreptul sa includa reclame pe paginile siteul dvs, amortizandu-si astfel costurile din acele reclame. Si bineinteles ca nu veti avea posibilitatea de a scoate acele reclame de pe site.

Si problema este nu numai ca nu le veti putea scoate ci ca aceste reclame sunt de-a dreptul deranjante si enervante pentru vizitatori. Mai mult: este foarte posibil ca acele reclame sa faca publicitate pentru concurenta si asta e si mai grav…

Cel mai bine este sa cautati fara graba hosting platit, puteti gasi pachete foarte ieftine care nu va forteaza sa aveti reclame pe site de la concurenta. Megahost.ro are pachete de hosting web care incep de la infima suma de 0.99 EURO pe luna.

Cele mai multe pachete de hosting gratuit nu includ asistenta tehnica, in cazul in care apare o problema veti fi nevoiti sa cautati ajutor pe forumuri sau alte siteuri de specialitate.

In concluzie: incercati sa va feriti de hostingul gratuit atunci cand vine vorba de gazduire unui website, cautati cu atentie pe internet pentru ca veti gasi servicii de incredere la preturi extrem de mici.