Caracteristici ale serverelor dedicate ce trebuie luate in considerare

Indiferent de ce noi tehnologii apar in industria de web hosting, intotdeauna va exista loc si pentru contul de hosting pe server dedicat, deoarece este o nevoie care nu va disparea niciodata.

Companiile de web hosting din ziua de azi raspund acestei cerinte, oferind planuri de hosting pe server dedicat cu cat mai multe optiuni, pentru a atrage o clientela cat mai diversificata. Dar care ar trebui luate in considerare? Iata cateva optiuni ale serverelor dedicate si ce va ofera de fapt acestea.

Latime de banda

Costurile pentru latimea de banda sunt unele dintre cele mai inelastice pe care un furnizor de hosting le poate oferi. Deci daca cineva va face o oferta mult mai avantajoasa decat concurenta, si credeti ca v-ar ajunge ceea ce va este oferit, este indicat sa acceptati, doar pentru simplul fapt ca va ofera un cost mai redus pentru latimea de banda. Totusi, de retinut ca sansele sunt mici ca un furnizor de hosting sa va permita sa depasiti limitele impuse in utilizarea latimii de banda, indiferent de relatia pe care o aveti cu acesta.

Credite de publicitate

Cel mai important lucru de retinut despre creditele de publicitate care vin cu un cont de hosting este faptul ca banii pe care ii primiti nu sunt nicidecum valori reale, ci sunt doar costul pentru spatiul de publicitate al firmei dvs. de pe un anumit site. In cazul in care, sa spunem Facebook, si-ar dubla toate tarifele de publicitate, multe companii de hosting ar urma probabil exemplul dubland de asemenea numarul de credite de publicitate acordate, sau cel putin si-ar mari ofertele, iar site-ul dvs. ar primi in continuare aproximativ acelasi spatiu de publicitate.

Acest lucru nu sugereaza faptul ca creditele de publicitate sunt lipsite de valoare. Din contra, o multime de webmasteri isi fac publicitate pe alte site-uri folosindu-se de aceste credite. Astfel, cel mai bine este sa va cheltuiti creditele de publicitate in cat mai multe locuri, pentru a obtine maximum de pe urma lor.

Garantia uptime-ului

Este deja un standard al industriei de hosting ca un furnizor sa ofere un uptime de 99,99%, astfel ca, cine nu va poate garanta acest lucru inseamna ca nu este de incredere.

Backup

Aceasta este o optiune careia va trebui sa-i acordati atentie sporita. Daca va vine sa credeti, inca exista o multime de furnizori de hosting care considera ca backup-ul este responsabilitatea dvs. Dar exista si mai multe companii de hosting care va garanteaza ca va puteti recupera datele. Pe acestea ar trebui sa le cautati.

Suport 24/7

Acesta nici nu ar mai trebui mentionat, deoarece se subintelege ca orice companie de hosting serioasa ar trebui sa-l ofere, daca doreste sa-si fidelizeze clientii si sa le inspire incredere si profesionalism.

Acces root

Atunci cand un furnizor de web hosting permite acest lucru, se expune unor pericole in cazul in care clientul nu are cunostinte tehnice solide. Insa, in cazul in care compania pare suficient de organizata pentru a face fata unor probleme aparute din cauza unui client nepriceput, atunci acesta este un lucru bun. In cazul in care da semne ca nu ar putea rezolva probleme aparute din cauza acordarii accesului root, acest lucru inseamna ca ati putea fi afectat negativ, chiar daca nu dvs. ati cauzat probleme utilizand acest privilegiu. Trebuie sa va ganditi ca ati optat pentru un server dedicat in primul rand tocmai pentru a nu fi afectat de actiunile nechibzuite ale altor utilizatori.