Importanta update-urilor pentru hosting si securitate.

Daca e vorba despre computerul personal sau laptopul personal, aplicatiile ce ruleaza pe acesta va instiinteaza destul de des ca au aparut updateuri pentru acestea. Chiar si anumite scripturi si aplicatii web va vor trimite un mail sau vor deschide o fereastra popup sa va informeze ca a aparut un update. Insa majoritatea siteurilor ale caror scripturi nu sunt actualizate la zi sufera de atacuri informatice cu consecinte nefaste.

Atunci cand in aplicatia folosita este descoperita o vulnerabilitate, cei mai multi dezvoltatori software vor emite un bug-fix sau un patch de securitate care sa repare problema respectiva. Daca nu ati facut update la timp, siteul sau aplicatia web folosita de Dvs. va ramane vulnerabila, mai ales daca vulnerabilitatea sau bug-ul respectiv au fost facute publice.

Astfel ca intrebarea din subiectul acestui articol este simpla: updateurile sunt extrem de importante pentru securitate, indiferent daca rulati un “scriptulet” de cateva randuri sau un sistem intreg software, actualizarea acestora la zi va poate salva websiteul sau chiar businessul de la dezastru.

Exista aplicatii web cum sunt blogurile sau CMS-urile care sunt extrem de simplu de actualizat, cu un singur click de mouse chiar. Exista insa si aplicatii care necesita reinstalarea pentru update. Daca sunteti o persoana atehnica sau firma dvs nu include si un departament IT, atunci exista solutia sa apelati la o firma de hosting care sa ofere optiunea de script installer sau auto-installere, cum ar fi Installatron, Fantastico sau Softaculous. la megahost.ro de exemplu oferim in mod gratuit Softaculous pentru fiecare pachet de web hosting shared. Softaculous este un instalator de scripturi ce include peste 150 de astfel de aplicatii ce pot fi instalate cu doar cateva click-uri de mouse si la fel de usor se si actualizeaza. De asemenea, Softaculous are optiunea de alertare a utilizatorului atunci cand apar updateuri la scripturile folosite de acesta.

Asa ca nu ar trebui sa ignorati acest aspect atunci cand vine vorba de siteul dvs, mai ales ca prin folosirea unui script installer totul devine atat de simplu.