Ce este un backdoor in WordPress?

cryptophp_backdoorAtunci cand avem un site, cel mai neplacut lucru este sa aflam ca acesta a fost spart de un hacker. Mai grav este ca si dupa ce am aflat asta si credem ca am rezolvat problema, acel hacker are in continuare acces administrativ la site. Exploit-urile prin backdoor sunt printre cele mai daunatoare tipuri de intruziuni pentru un website, iar daca le intelegeti cum functioneaza, atunci puteti evita situatiile neplacute cauzate de acestea.

Backdoor-urile pot fi comparate cu intrarea prin efractie intr-o locuinta. Hackerul are propriul “set de chei” pe care le poate folosi oricand pentru a avea acces administrativ la site-ul dvs., fara a fi nevoie sa se logheze cu user si parola. De fapt, setul de chei nu este altceva decat un script malware injectat in codul site-ului, care permite hackerului sa obtina acces fara a aparea in lista de admini sau fara a notifica titularul site-ului.

Scopul principal al acestui tip de intruziune il constituie colectarea adreselor de mail ale utilizatorilor pentru campanii de spamming. Acestia vor primi un e-mail spam care pare ca provine de la dvs. si in care li se servesc reclame sau li se cere sa faca anumite lucruri. In orice caz, business-ul dvs. va avea de suferit. Mult.

Ca masuri preventive, in primul rand este bine sa aveti intotdeauna la dispozitie un backup functional al site-ului, pentru cazuri de forta majora. In al doilea rand, este foarte important sa faceti toate update-urile la WordPress, la plugin-urile folosite sau la teme. Nu lasati nimic neactualizat. Cu cat o componenta ramane mai mult timp vulnerabila, cu atat mai mult cresc sansele ca un hacker sa o exploateze si sa va compromita site-ul. Nu in ultimul rand, faceti o minima securizare a WordPress-ului. Pentru asta trebuie doar sa urmati pasii de aici si site-ul dvs. va fi in siguranta.

Sursa foto

33 Comments Ce este un backdoor in WordPress?

  1. Aurelia

    Aceste informatii sunt de mare folos.Nu se stie niciodata cand vom avea nevoie de ele.Va multumim!

  2. BUTA CLAUDIU MARCEL

    Un articol destul de interesant cu referire la prevenirea atacurilor hakerilor. Multumim pentru sfaturi !

  3. Gabriela Cantoriu

    Acest articol este unul instructiv.
    Sfaturile de prevenita sunt foarte utile si binevenite. Ma bucur ca exista astfel de site uri

  4. Ciuban

    Este un articol foarete ok!!Am gasit multe lucruri interesante si pe care vi le recomand sa le cititi. Chiar merita

  5. rugina nicoleta

    Faceti o treaba foarte buna Megahost, tineti-o tot asa si multa putere de munca va doresc!
    Succes

  6. Aqirro Alex

    Este un articol foarte bun. Am gasit multe lucruri interesante si pe care vi le recomand sa le cititi. Chiar merita sa aruncati un ochi in el.

  7. laurentiu f.

    Foarte interesant articolul. In viitor voi avea nevoie de un site si e bine sa stiu de la bun inceput ce riscuri de securitate pot aparea.

  8. Adrian Ion

    Acest articol este unul instructiv.
    Sfaturile de prevenita sunt foarte utile si binevenite. Ma bucur ca exista astfel de site uri

  9. Constantin Lupulescu

    Aceste tipuri de sisteme trebuiesc utilizate inca de la infiintarea blogului,nu se poate altfel,spun asta deoarece am experimentat acest lucru si nu mi-a placut deloc.Aceste tipuri de sisteme sunt esentiale in aceste timpuri de continua crestere tehnologica.

  10. Irima

    MDA!!! Nu am stiut ca e asa de simplu ca cineva sa-ti sparga pagina, site-ul etc. VOI URMA SI EU SFATURILE, MERSI MULT!

Comments are closed.