Ultimele video recordere ?

Va mai aduceti aminte de video recordere sau de video playere? Despre aparate adevarate vorbim, nu despre software, despre VCR-uri (Video Cassette Recorder) care functioneaza cu casete video VHS. Casete care contineau o banda magnetica pe care se puteau inregistra in mod normal cam 3 ore de film.

vcr

Va vine sa credeti sau nu, companiile japoneze inca mai fabrica astfel de aparate.

Orion, GoldStar, Funai – va spun ceva aceste nume? Daca nu, ar trebui sa stiti ca sunt printre primele firme care au invadat piata de electronice din Romania dupa 1989. Dintre aceste firme, Funai Electric, o companie care produce VCR-uri de la inceputul anilor ’80, este singurul producătorul japonez care inca mai fabrica aprate de tip VCR insa exista zvonuri care spun ca luna viitoare productia va fi oprita.

Motivele opririi productiei sunt evident noile tehnologii si suporturi media (CD, DVD, BluRay, USB) cat si furnizarea de continut digital prin servicii de streaming (youtube, vimeo, hulu, netflix, etc). Sa nu ignoram nici ponderea pietei gri in aceasta industrie, aici ne referim la sistemele de tip torrent sau alt tip de peer 2 peer.

 

 

Sursa Imagine.

60 Comments Ultimele video recordere ?

 1. cristi popa

  Felicitari pentru articol, f. interesant. Ma bucur sa aud ca inca se mai fabrica VCR-uri.

 2. eva

  vremuri bune, tehnologii in progres…. nostalgii pentru vremurile acelea, caci lumea se aduna la un film, azi fiecare sta singur si priveste trist in neant ….

 3. Mirela

  Sunt informatii foarte utile referitoare atat la pret cat si la utilitate. Cei care sunt intr-un domeniu ce necesita utilizarea web – ului pot urma cu incredere aceste sugestii.

 4. magda albetel

  tin sa precizez ca am acest tip de recorder. sunt foarte utile si de calitate. multumesc anilor 80 pt aasta.

 5. Ionut

  Video recorder ,super , am si eu asa ceva ,este unul foarte vechi , nu le folosesc multi dar sunt destul de bune , o sa faca bani buni peste ani de zile .

 6. Alin Razvan Popa

  Sunt informatii foarte utile referitoare atat la pret cat si la utilitate. Pentru cei interesati chiar este de ajutor.

 7. Tatiana Armas

  Imi pare bine ca incă se mai fabrica, mi-ar parea rau insa daca se confirma zvonul ca se va opri productia, si asa limitata, Fiecare perioada are farmecul ei, perioada video-recorderelor a fost intr-adevar frumoasa…

 8. Mircea Monu

  Da, am avut şi eu un “video”, cum i se spunea în argou, dar nu-l mai folosesc demult timp, date fiind progresele tehnologice în domeniu! Nu ştiam că încă se mai fabrică – probabil pentru colţurile mai înapoiate şi mai îndepărtate ale Lumii. Mulţumesc autorului articolului pentru informaţia utilă pe care mi-a transmis-o, cât şi pentru nostalgia pe care mi-a produs-o! Rămâne de văzut ce voi face cu aparatul – va deveni piesă de muzeu?!…

  1. Marius

   probabil se mai fabrica si pentru ca exista cerere pentru a se putea transfera continut video de pe casetele VHS pe CD, DVD, HDD, SSD, USB Stick. etc. Cred ca sunt multi care au nuntile filmate in format VHS si le vor pe CD/DVD. 🙂

 9. anca rodica vasescu

  eu am 2 video,unul player si unul recorder.Si acum ele sunt instare de functionare si chiar le mai folosesc.

 10. Adrian

  Informatiile sunt utile referitoare atat la pret cat si la utilitate. Sa vedem ce o sa fie in continuare.

 11. Florian Andrei

  Noi tehnologii, utile si intr-o continua dezvoltare,Fiecare perioada are farmecul ei. Un moment de nostalgie.

 12. Nemes Mihaela

  erau vremuri bune pe atunci si abia asteptam sa vedem cate un film nou.foarte frumos era pe atunci.

 13. Liliana Vanghelie

  ar fi bine daca nu s-ar opri productia si ar avea fiecare posibilitatea de a alege . sunt oameni care le apreciaza . multumim pentru articol ne-a reamintit de acele vremuri .

 14. Radavoi Liliana

  Nu ştiam că încă se mai fabrică – probabil pentru colţurile mai înapoiate şi mai îndepărtate ale Lumii. Mulţumesc autorului articolului pentru informaţia utilă pe care mi-a transmis-o, cât şi pentru nostalgia pe care mi-a produs-o!

 15. Cristina

  Este un articol foarte interesant articol, la cat mai multe! Sunt tanara si nu am apucat acele vremuri, dar imi place ca am citit aici ceva referitor la ele.

 16. Gianina

  Nici nu credeam ca mai exista. Oricum, felicitari pentru ce readuceti in prim plan.
  Multumesc pentru amintiri!

 17. Mihnea Stoica

  Cand ma gandesc ca nu o sa mai existe ma apuca plansul imediat cum ma gandesc la vremurile de demult.

Comments are closed.