Posibila bresa de securitate in serverele Yahoo ?

sigla yahoo plangePe piata neagra a fost scoasa la vanzare o arhiva ce ar contine numele de utilizatori, datele de nastere si hash-urile parolelor pentru circa 200 de milioane de conturi de Yahoo.

Vanzatorul este un renumit hacker ce foloseste porecla de “Peace” (peace_of_mind) si acesta cere pe datele respective in jur de 1900 de dolari americani. Acesta este cunoscut pentru activitatile sale de hacking, in trecut avand la vanzare si sute de milioane de conturi de utilizator pentru diferite platforme de socializare online.

Hackerul a oferit ca mostra o parte din datele utilizatorilor de Yahoo iar verificarile facute au aratat ca cea mai mare parte a acestora nu erau reale. Este posibil insa ca baza de date scoasa la vanzare de Peace sa fie una mai veche astfel incat parolele care au fost colectate sa nu mai fie de actualitate si sa fi fost deja schimbate de catre utilizatori. Mai exista si posibilitatea ca mare parte din conturile puse la vanzare sa fie dezactivate de catre cei de la Yahoo pentru inactivitate.

Yahoo insa a confirmat ca stie de existenta unui incident de securitate pe care l-a avut chiar in 2012, an din care dateaza conturile de Yahoo puse la vanzare.

Yahoo a confirmat ce a suferit o breșă în 2012. La momentul respectiv, un grup numit D33ds Company au dobândit acces la mai mult de 450.000 de nume de utilizator și parolele după ce a furat un fișier din contribuitor Rețeaua Yahoo. Softpedia spune ca nu exista nici o dovada ca datele oferite spre vânzare de către Pace este aceeași ca și cea furată în spărtură Contributor Network.

In orice caz cel mai bine ar fi sa va schimbati in acest moment parolele folosite pentru serviciile de la Yahoo si pe cat posibil evitati sa folositi aceeasi parola pentur toate serviciile online.

33 Comments Posibila bresa de securitate in serverele Yahoo ?

 1. stefania vasiliu

  Foarte interesant articolul si bine pus la punct. Imi place pentru ca este scris pe intelesul tuturor.

 2. Lucian01

  E uimitor ce a ajuns lumea sa faca in ziua asta pentru bani. Ar trebui sa se fixeze bresele de securitate. E totusi bine ca exista cineva care ne tine la curent despre chestiile de genul acesta.

 3. Sandra

  Securitatea este foarte importanta pentru utilizatori, fiind foarte multe informatii legale/juridice. Sper ca acest lucru sa nu se mai repete.

 4. Kuti ibolya melinda

  E uimitor ce a ajuns lumea sa faca in ziua asta pentru bani. E un articol foarte util.

 5. bogdan

  Un articol foarte util.
  E totusi bine ca exista cineva care ne tine la curent despre chestiile de genul acesta.

 6. Mircea Monu

  Foarte instructiv acest articol, mulţumesc! Asemenea articole sunt întotdeauna binevenite.

 7. laurentiu f.

  Este un articol foarte interesant,ai ce invata de aici si cum sa previi anumite lucruri.
  Cunosc doua site-uri care ruleaza pe plarforma WordPress si as putea sa-i atentionez pe admin cum sa si-L l securizeze.

 8. Happy

  in ziua de azi internetul nu e sigur deloc, avand in vedere ca multe platforme online sunt “sparte” si pierd datele confidentiale ale utilizatorilor.pana ce detinatorii acestora isi dau seama multe date personale sunt puse la vanzare

 9. dia

  e bine ca se fac publice astfel de incidente . probabil fiecare din noi astfel devine un utilizator mai atent al internetului.

 10. lacatusu gabriela

  Interesant articolul si este bine ca ne informeaza despre posibilele pericole.Multumim.

 11. Mircea Monu

  Da, articol util, scrut, la obiect, cu ţintă precisă. Mulţumesc autorului pentru sfaturile practice date internauţilor!

 12. nechita liviu

  Un articol bun;”Portalul online de tehnologie Motherboard a indicat ca a reusit sa obtina cateva mostre din datele puse la vanzare online si a descoperit ca majoritatea corespundeau unor conturi ale serviciului de posta electronica al Yahoo dar nu functionau, fiind afisate mesaje care indicau ca acele adrese electronice nu functioneaza sau ca respectivele conturi de utilizator au fost dezactivate sau oprite.

 13. BUTA CLAUDIU MARCEL

  este ok ca ni se aduc la cunostinta astfel de incidente . Dupa citirea acestui articol fiecare din noi vom fi mai precauti in utilizarea internetului

 14. florentina anghel

  Un articol foarte interesant ca ne ajuta sa obtinem succesul ce ni-l dorim in mediul online.
  Aflam ca putem apela la aceasta companie nu doar pentru site-urile web ci si pentru hosting-ul sau înregistrarea de domenii. In concluzie putem spune ca, compania exista pentru a ne ajuta si indruma la preturi echilibrate in raport cu, calitatea activitatii depuse.

 15. Druta Raul

  E uimitor ce a ajuns lumea sa faca in ziua asta pentru bani. Ar trebui sa se fixeze bresele de securitate. E totusi bine ca exista cineva care ne tine la curent despre chestiile de genul acesta.

 16. ana maria

  sunt convinsa ca yahoo isi ia toate masurile de protectie ca utilizatorii sa aiba protectie si incredere deplina in serviciul yahoo. foarte util articolul

 17. cobilici valentina

  soluria in acest caz… arfi ca utilizatori sa aiba parole puternice si sa foloseasca parole diferite pentru diferite platforme…

 18. laurentiu f.

  Din acest motiv acum doua zile mi s-a cerut sa schimb parola contului de yahoo. E foarte buna initiativa celor de la yahoo.
  Si articolul de asemenea este interesant.

 19. Cazacu Constantin Ciprian

  Tocmai mi am schimbat parola.Hackerii astia cred si tradeaza si parintii cind n au ce face.

Comments are closed.