Ce rezerva 2015 pentru industria securitatii mobile?

Predictions-For-The-Mobile-Industry-In-2013Ar fi greu sa ne uitam inapoi la 2014 fara a discuta despre evenimentele care au avut loc in sfera securitatii mobile. Ca sa nu mai vorbim de lista lunga de vulnerabilitati care au fost descoperite. Asadar, la ce ne putem astepta de la industria securitatii mobile in anul 2015? Iata cateva perspective:

1) Mediul enterprise va adopta tot mai mult tehnologii mobile

In 2015, mediul enterprise va adopta tot mai mult tehnologii mobile. In plus, intreprinderile isi vor da seama ca nu este suficienta securitatea la nivel de dispozitiv si vor incepe sa neglijeze dispozitivele fizice ale angajatilor, cautand in schimb modalitati de a securiza datele.

2) Focusare pe securizarea aplicatiilor mobile

Securitatea aplicatiilor mobile va deveni tot mai importanta in 2015. In prezent, exista cateva metode de a securiza continutul de pe dispozitive mobile, dar, cu toate acestea, pe masura ce numarul amenintarilor de securitate mobila va creste, doar o metoda de securizare va ajunge in top. In urma incidentelor de securitate si a fapului ca tot mai multe aplicatii mobile cer informatii sensibile, consumatorii vor cere din ce in ce mai mult ca intreprinderile sa ofere garantii ale securitatii mobile.

3) Traficul mobil va fi analizat in profunzime

Pe masura ce intreprinderile si consumatorii continua sa adopte dispozitive mobile pentru uz profesional si casnic, va fi o cerere tot mai mare pentru instrumentele de analiza a traficului mobil, care monitorizeaza in timp real datele care circula in interiorul ecosistemului mobil. Intreprinderile vor trebui sa puna in aplicare solutii care urmaresc anumite modele de atac si care vor permite organizatiilor sa se protejeze mai eficient si sa contracareze proactiv atacurile inainte ca acestea sa devina o problema majora.

4) iOS vs. Android

In cele din urma, diferenta dintre securitatea iOS si Android va fi tot mai mica. In 2014, Apple a facut din iOS 8 un sistem de operare mai putin restrictiv, iar Android a adaugat mai multe caracteristici de securitate. Astfel, pe masura ce iOS si Android vor avea tot mai multe in comun, intreprinderilor le va fi tot mai greu sa decida pentru care sa opteze, deoarece nici Android, nici iOS nu vor fi 100% sigure.