Microsoft Patch Tuesday Ianuarie 2015

Patch-Tuesday11Editia din ianuarie 2015 a Microsoft Patch Tuesday iese in evidenta fata de versiunile anterioare prin ceea ce NU include, si anume nu include niciun patch pentru browser-ul Microsoft Internet Explorer.

Pana in prezent, aproape fiecare Patch Tuesday includea si un patch pentru Internet Explorer, care de mult timp este o tinta preferata de atacatori.

“Lipsa unui patch pentru Internet Explorer ne-a luat prin surprindere. Singurul lucru pe care il aveau in comun fiecare Patch Tuesday era patch-ul pentru Internet Explorer” a declarat Wolfgang Kandek, chief technology officer al companiei de securitate Qualys, mentionand ca browser-ul a primit cate un patch in fiecare luna a lui 2014.

Toate vulnerabilitătile pe care Microsoft le-a remediat cu acest Patch Tuesday au fost fie din versiunea pentru desktop, fie din versiunea pentru server a sistemului de operare Windows.

Editiile vizate includ versiunile pentru desktop Windows Vista, Windows 7, Windows 8, 8.1 si Windows RT, precum si versiunile pentru server Windows Server 2003, 2008 si 2012.

In concluzie, primul Patch Tuesday pe anul 2015 este unul destul de “light” in comparatie cu cele lansate in ultimele luni.