Ce trebuie sa stim atunci cand alegem un domeniu web?

domainIn ziua de azi, este greu pentru un business sa prospere si sa aiba succes daca nu are si o prezenta online. Iar pentru asta este necesara achizitionarea unui domeniu web. Dar si aici se ridica mai multe semne de intrebare, cum ar fi extensia pe care o dorim pentru domeniul nostru, registrarul pe care il alegem, bugetul alocat inregistrarii domeniului, s.a. Toate acestea pot parea coplesitoare pentru cineva care nu a mai inregistrat un domeniu sau pentru o persoana atehnica. De aceea va oferim cateva ponturi pentru a sti ce aveti de facut atunci cand doriti sa va extindeti prezenta si in mediul online si ce presupune proceul de inregistrare a unui domeniu web.

In primul rand, cel mai important este sa decideti ce extensie de domeniu veti folosi. Chiar daca cea mai folosita este extensia .COM, pe care o regasim la site-urile internationale (Facebook, Twitter, etc.), dvs. trebuie sa va ganditi la publicul tinta si sa actionati in consecinta. De exemplu, daca vizati doar piata din Romania, este indicat sa achizitionati un domeniu .RO, pentru un site de informare este recomandata extensia .INFO, pentru un blog personal, extensia .ME, s.a.m.d. Totul depinde de strategia de marketing pe care o adoptati.

Dupa ce v-ati hotarat asupra numelui de domeniu si a extensiei acestuia, urmeaza alegerea unui registrar. Si aici aveti multe variante din care sa alegeti, dar cel mai important este ca pe site-ul registrarului sa gasiti datele de contact si acesta sa ofere preturi competitive. Atentie: preturile difera de la o extensie de domeniu la alta, asa ca si acesta este un aspect de luat in considerare atunci cand alegeti extensia de domeniu sau registrarul.

In timpul procesului de inregistrare al domeniului, aveti optiunea de a plati o mica taxa in plus pentru protectia WHOIS. Astfel, datele dvs. nu vor mai fi publice in interogarile WHOIS, oferindu-va un plus de intimitate. Totusi, exista si dezavantajul ca nimeni nu va mai putea vedea de catre cine este inregistrat domeniul, acest lucru putand sa ridice suspiciuni. Ramane la alegerea dvs. daca doriti asta sau nu.

Dupa ce inregistrati domeniul, trebuie sa-i treceti nameserverele companiei de unde aveti hosting (in cazul in care registrarul difera de compania de hosting). Acesta este un pas important pentru ca permite incarcarea pe noul domeniu a continutului gazduit pe serverele furnizorului de hosting.

Nu in ultimul rand, domeniile web trebuie reinnoite la anumite intervale de timp, alese de dvs. (exceptie facand domeniile .RO, pentru care se plateste o singura taxa de inregistrare, fara a mai fi nevoie de reinnoirea acestora). Acestea pot fi de un an, doi ani, chiar si zece ani. Ideea este sa reinnoiti domeniul inainte de data expirarii, pentru ca apoi se pot percepe taxe de penalizare destul de mari, plus ca ar fi stanjenitor ca un vizitator sa nu va poate accesa site-ul pentru ca nu v-ati reinnoit domeniul la timp.

Sursa

Sursa foto

Accesati sectiunea Inregistrare Domeniu pentru a gasi fara efort un nume disponibil.

27 Comments Ce trebuie sa stim atunci cand alegem un domeniu web?

  1. Cobilici Valentina

    Achizitionarea unui domeniu web pentru prezenta online este necesara pentru ca o afacere sa aiba succes. Acest site prezinta sfaturi utile si mai ales necesare.

  2. Cobilici Valentina

    Alegerea unui domeniu potrivit este la fel de importanta precum alegerea numelui pentru o companie. Domeniul reprezinta identitatea ta si compania in mediul online,

  3. Daniel Berechet

    Un articol foarte buna . Cu acest articol am inceput sa inteleg ce anume este important in domeniile de internet

  4. mihalceanu georgiana

    un articol foarte informativ!mii de multumiri autorului,afacerile de succes se creeaza pe o buna informare

  5. Stoica Elena Alexandra

    Un articol foarte bun. Pentru orice afacere, in ziua de astazi, este nevoie de o prezenta online, iar acest “tutorial” ajuta la cateva idei pentru a inainta cu brio spre o prezenta in marketungul online, piata online, etc.

  6. CrissK

    Iti faci foarte bine treaba si chiar ii ajuti pe oameni care chiar nu stiu cum trebuie sa faca o alegere corecta . Felicitari pentru munca depusa si pentru tot ajutorul dat !!

  7. Lunca Andreea Raluca

    Felicitari pentru profesionalismul de care dati dovadata. Va doresc mult succes in continuare !

  8. Rodica Rotaru

    Prezenta online este absolut necesara ca un business sa prospere. Iar informatia din acest articol mi-a fost de folos.

  9. Iulian

    Sfaturile din acest articol sunt utile.Pentru afacerile online informatiile articolului sunt excelente.

  10. Pana nicolae Sorin

    Iti faci foarte bine treaba si chiar ii ajuti pe oameni care chiar nu stiu cum trebuie sa faca o alegere corecta . Felicitari pentru munca depusa si pentru tot ajutorul dat !!

  11. Mircea Monu

    Articolul este foarte interesant şi foarte util pentru un începător care vrea să îşi aleagă un domeniu. Din acest articol află ceea ce este necesar să ştie.
    Mulţumiri autorului

  12. Nicoleta Vlasceanu

    Un articol foarte interesant si util . Este foarte folositor pentru cei incepatori si usor de inteles .

  13. dia

    pentru ca o firma sa se poata extinda si sa acapareze cat mai multi clienti..in ziua de azi trebuie sa isi promoveze firma online prin cumpararea unui domeniu web..acest articol ofera informatii referitoare la domeniile web si pasii care tebuie facuti pentru deschiderea afacerii online…

  14. ionela

    Acesta este un pas important pentru ca permite incarcarea pe noul domeniu a continutului gazduit pe serverele furnizorului de hosting.

Comments are closed.