Cele mai comune probleme ale hosting-ului shared

issues with web host 4Cele mai intalnite probleme la web hosting-ul shared apar din cauza dezavantajelor sau neajunsurilor acestui tip de gazduire pentru nevoile afacerii dvs. Daca observati ca numarul problemelor se aduna, atunci acesta este un semn ca ar trebui fie sa schimbati furnizorul de gazduire, fie sa faceti upgrade la un VPS sau un server dedicat.

In acest articol vom enumera cateva dintre principalele dezavantaje ale web hosting-ului shared, care ar putea fi printre principalele motive din spatele problemelor cu care se confrunta site-ul dvs. si serviciile legate de acesta.

Fiabilitate scazuta

Problemele legate de fiabilitate sunt adesea raportate de catre utilizatorii de hosting shared. Asta pentru ca, din punct de vedere tehnic, acest tip de hosting este si cel mai putin fiabil dintre toate planurile de gazduire web. Aceasta problema apare deoarece, in cazul hosting-ului shared, sute sau mii de website-uri impart același server. Totusi, asta nu inseamna ca toti furnizorii de hosting au probleme cu hosting-ul shared. Depinde de la caz la caz.

Deci, daca exista o problema la un singur site, aceasta ar putea afecta toate site-urile de pe acel server. Solutia la aceasta problema consta in alegerea unui furnizor de hosting de incredere si cu o reputatie buna. Acesta va avea mai putine site-uri gazduite pe acelasi server si de asemenea, se va asigura ca toate site-urile sunt “curate” si nu folosesc scripturi malware.

Probleme cu viteza de incarcare a site-ului

In general, hosting-ul shared este considerat a fi cel mai lent dintre toate tipurile de hosting. De ce? Din nou, motivul este acelasi. Sunt atat de multe site-uri pe acelasi server incat atunci cand unele dintre acestea au un trafic mare, vor consuma mai multe resurse, fapt care poate afecta vitezele de incarcare a celorlalte site-uri gazduite pe acelasi server.

Un site lent va poate afecta negativ business-ul. In primul rand, acesta va afecta procesele desfasurate pe site-ul dvs., cum ar fi operatiunile de plata online si alte procese care afecteaza experienta utilizatorului final. In al doilea rand, acesta va avea un impact negativ asupra SEO. Google si alte motoare de cautare pun accent pe viteza de incarcare a unui site, iar daca utilizatorii trebuie sa astepte secunde bune pana se incarca o pagina web, atunci site-ul dvs. va fi pozitionat mai jos decat concurenta in clasamentul motoarelor de cautare.

Prin urmare, nu va puteti permite sa folositi serviciile unei companii care ofera un plan de hosting shared care va incetineste site-ul. Aceasta este o problema serioasa, iar daca nu luati masuri din timp, veti pierde un procent semnificativ din numarul de vizitatori.

Flexibilitatea redusa

Un alt dezavantaj al planurilor de hosting shared este ca nu va ofera niciun control asupra software-ului sau sistemului de operare instalat. Furnizorul de hosting va va pune la dispozitie software-ul necesar pentru vizualizarea site-ului dvs.

Deci, exista trei dezavantaje principale ale utilizarii planurilor de hosting shared, si constatam ca aceste probleme apar de obicei din cazua resurselor care trebuiesc impartite intre site-urile gazduite pe acelasi server.

In concluzie, cu cat sunt mai multe site-uri pe acelasi server, cu atat si numarul problemelor aparute va fi mai mare. De aceea este recomandat sa va alegeti furnizorul si planul de hosting cu mare atentie, documentandu-va bine inainte de a lua decizia finala.

Sursa foto