CloudFlare ofera certificate SSL gratuite

image00_2CloudFlare a inceput sa furnizeze certificate SSL catre toti clientii sai, inclusiv clientii serviciului sau gratuit, a anuntat luni compania din San Francisco.

Intr-un post pe blog, CloudFlare a spus ca certificatele SSL sunt destinate tuturor clientilor sai si celor peste doua milioane de site-uri active pe serviciul sau gratuit. Acest lucru va ajuta clientii CloudFlare sa-si imbunatateasca performanta si securitatea site-urilor.

Cu toate acestea, in cazul serviciului gratuit oferit de CloudFlare, cetificatele SSL vor functiona doar pe browserele moderne, care dupa spusele companiei, trebuie sa fie un browser care nu este mai vechi de 6 ani. De mentionat ca peste 80% din trafic provine de pe browserele moderne. Planurile platite de la  CloudFlare suporta atat browsere moderne, cat si pe cele vechi, inclusiv Internet Explorer-ul de pe Windows XP sau chiar mai vechi.

In scopul de a incuraja utilizarea unui browser modern, pentru o securitate sporita, CloudFlare a lansat o aplicatie numita A Better Browser care detecteaza daca un vizitator foloseste un browser vechi si adauga un banner in partea de sus a paginii care sugereaza ca acesta sa faca upgrade la ultima versiune.

Serviciul gratuit CloudFlare este oferit si de megahost.ro pentru detinatorii de website-uri care au vizitatori cu preponderenta din strainatate. Acest lucru se datoreaza faptului ca reteaua CloudFlare nu detine in acest moment servere in Romania, cel mai apropiat nod CloudFlare fiind in Viena – Austria. Pentru mai multe detalii despre CloudFlare, si despre cum se poate activa, click aici.

Sursa