Patru hackeri acuzati de furtul a peste 100 de milioane de dolari de la Microsoft si armata SUA

Hackers-With-An-AgendaPatru hackeri au fost acuzati de intruziune in sistemele informatice ale companiei Microsoft si armatei SUA, dar  si de furtul unor “proprietati intelectuale” in valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Conform The Guardian, cei patru barbati au furat un software de simulare a zborului cu un elicopter Boeing Apache din reteaua armatei americane, tehnologie Xbox si diverse copii ale unor jocuri Microsoft, cum ar fi Call of Duty: Modern Warfare 3 si Gears of War 3.

Departamentul de Justitie American a declarat ca doi dintre hackeri, in varsta de 22, respectiv 28 de ani, au pledat vinovati la acuzatiile de conspiratie, frauda informatica, incalcarea drepturilor de autor, frauda prin e-mail, furt de identitate si furt de bunuri comerciale.

“Acestia sunt hackeri extrem de periculosi. Nu va lasati pacaliti de varsta lor”, a spus un avocat american care se ocupa de acest caz.

Procurorii au declarat ca proprietatea intelectuala furata valoareaza intre 100 si 200 de milioane de dolari, desi hackerii neaga aceasta afirmatie.

Sursa