CloudLinux a atins pragul de 25.000 de servere

CL-small-logo2Compania CloudLinux a anuntat recent atingerea pragului de 25.000 de servere care ruleaza sistemul sau de operare cu acelasi nume. Compania are in prezent peste 2.000 de clienti directi, peste 300 de parteneri si aproximativ 2.000 de companii de hosting care folosesc sistemul de operare CloudLinux, prin intermediul partenerilor.

CloudLinux este un sistem de operare pentru mediul de hosting shared, care creste intr-un ritm rapid, cu peste 725 de servere noi in fiecare luna. CloudLinux spune ca succesul sau se datoreaza faptului ca ajuta companiile de hosting sa-si reduca cheltuielile, oferind in acelasi timp caracteristici utile pentru clientii acestora.

Companiile de hosting se pot dezvolta mai repede folosind CloudLinux, acesta oferind stabilitate si performanta mai buna, datorita tehnologiilor proprii CageFS si SecureLinks. CageFS ofera utilizatorilor propriul lor mediu virtualizat, astfel incat ceilalti utilizatori de pe acelasi server nu pot vedea sau accesa conturile sau fisiere lor. SecureLinks protejeaza utilizatorii de atacurile prin symlinks.

CloudLinux a anuntat recent lansarea instrumentului CloudLinux DB Governor, oferind furnizorilor de hosting posibilitatea de a impune anumite limite clientilor care utilizeaza baze de date MySQL, astel incat acestia sa nu suprasolicite serverul. De asemenea, CloudLinux utilizeaza Lightweight Virtualized Environment (LVE) pentru a “izola” fiecare client de ceilalti, permitand setarea anumitor limite de utlizare a resurselor pentru fiecare cont de hosting indivial, inclusiv CPU, IO, memorie, procese, conexiuni, si altele.

Si serverele de hosting shared ale megahost.ro folosesc CloudLinux OS.

Pentru a afla mai multe despre CloudLinux, CageFS, SecureLinks, DB Governor si LVE, vizitati www.cloudlinux.com.

Sursa