CloudLinux lanseaza propriul sistem de fisiere

CloudLinux a lansat astazi propriul sistem de fisiere, numit CafeFS 3, singur sistem de fisiere virtualizat, dedicat industriei de web hosting partajat (shared hosting).

Acest sistem de fisiere restrange accesul unui cont de hosting shared astfel incat acesta este “prizonier” in propriul sistem virtual de fisiere si nu poate avea acces in niciun fel si nici influenta celelalte conturi de hosting de pe acelasi server dedicat. Folosirea CageFS presupune ca niciun user nu va avea acces la resursele altor useri, nu va putea sa vada daca mai sunt alti useri in acel sistem si nu va putea avea acces la fisierele de configurare ce tin de setarile serverului, cum ar fi fisierele de config ale Apache, de aici si securitatea sporita.

Pentru cei care deja folosesc CloudLinux, sistemul de fisiere CageFS este gratuit, acesta devine parte din sistemul de operare la un update.

Sistemul de operare CloudLinux OS este singura solutie comerciala ca si sistem de operare Linux dezvoltata special pentru mediul de hosting shared si este menti sa creasca stabilitatea serverelor, densitatea si securitatea acestora, prin acestea contribuind la cresterea eficientei unei firme de hosting web.

In acest moment sistemul de operare CloudLinux este compatibil cu RHEL (Red Hat Enterprise Linux) si CentOS, acesta din urma fiind si sistemul de operare pe care il folosim la megahost.ro pe toate serverele de shared hosting.