Un nou plugin de securitate pentru WordPress

Acesta se numeste 6scan si il puteti gasi in installerul de pluginuri din WordPress. Ce face acest plugin? Ei bine, scaneaza blogul dvs de vulnerabilitati si vi le afiseaza. Ba mai mult, trimite raportul pe email daca doriti.

Versiunea gratuita doar va informeaza daca ceva este in nergula cu securitatea blogului dvs WordPress, informatiile sunt suficiente pentru ca dvs, cu ceva cunostinte tehnice sa le folositi pentru a remedia problemele de securitate descoperite. Sau puteti apela la webmasterul dvs daca aveti asa ceva sau la un prieten mai tehnic in cazul in care problema va depaseste.

Dupa instalare, 6scan va aparea cu o iconita in meniul din stanga din interfata de administrare a WordPress, iar daca accesati acea iconita veti avea acces la setarile acestui plugin, puteti sa raportati o probema dezvoltatorului acestuia sau puteti sa vedeti vulnerabilitatile descoperite la scanare.

Vorbeam mai sus de versiunea gratuita a acestui plugin dar trebuie sa stiti ca exista si o versiune platita care si repara automat vulnerabilitatile aparute. Plata este de tip abonament si costa 10 dolari americani pe luna pentru siteurile de tip small business, in timp ce pentru cele de tip enterprise trebuie sa contactati developerul pentru o oferta de pret.

Cu toate ca mai sunt si alte pluginuri de securitate pentru WordPress, acest este singurul care are si optiunea de remediere automata a problemelor aparute. Din cate am inteles, in afara de remediere mai primiti si support tehnic premium de la developer.

Pluginul 6scan functioneaza concomitent cu alte pluginuri de securitate instalate fara probleme.

Ce este foarte interesant este ca vor aparea si versiuni ce vor putea fi instalate pe alte CMS-uri sau platforme ecommerce cum ar fi  Joomla, Magento si Drupal.

Ca firma de hosting speram doar ca acest articol sau altele similare sa fie citite de utilizatorii de WordPress si  Joomla, iar pluginul sa fie instalat si configurat macar sa trimita email.