Compania Amazon ofera gazduire web celor mai multe site-uri malware

logo amazonPotrivit unui nou studiu al companiei de securitate Solutionary, Amazon Web Services (AWS) gazduieste cele mai multe site-uri malware din lume. In trimestrul 2, 2014, AWS a gazduit 41% din site-urile malware identificate, cu 16% mai multe fata de trimestrul 4, 2013.

In raportul sau, Solutionary a alcatuit un top 10 al furnizorilor de hosting care au gazduit malware.

In top 3 se afla Amazon (41%) pe primul loc, urmat de furnizorul european de web hosting, OVH (13%) si Akamai (12%). Alte firme cunoscute din top 10 mai sunt: Google, Hetzner, CloudFlare, Akamai si GoDaddy.

In timp ce majoritatea celor de pe lista ar putea fi clasificati ca furnizori de hosting sau de servicii de Internet, companii precum CloudFlare sau Akamai nu gazduiesc website-uri, ci doar le fac sa se incarce mai rapid si sa fie mai sigure prin servicii de tip CDN (Content Delivery Network)

Daca este sa ne luam dupa locatiile companiilor din top 10, este evident faptul ca SUA ramane in continuare tara ce gazduieste cele mai multe site-uri malware. Procentajul site-urilor malware gazduite de aceasta tara a crescut de la 44% in trimestrul 4, 2013 la 56% in trimestrul 2, 2014. Franta, Germania si China vin in completarea podiumului.