Google isi propune sa faca Internetul mai sigur pentru toata lumea

Google a creat o noua echipa de cercetatori de securitate, cu scopul de a face Internetul mai sigur pentru toata lumea, prin reducerea numarului de victime ale atacurilor de tip zero-day.

Project Zero, cum este numita noua echipa de securitate, este formata din cercetatori cu calificari in domeniul securitatii cibernetice, care lucreaza pentru a localiza si raporta produsele software care prezinta un risc mare de amenintare la adresa securitatii cibernetice.

“Utilizatorul casnic ar trebui sa foloseasca web-ul fara sa se teama ca un hacker ar putea exploata un bug de software pentru a-i infecta computerul sau pentru a-i monitoriza conversatiile”, spune Chris Evans, cercetator de securitate Google.

Evans a subliniat si faptul ca Project Zero nu se limiteaza doar la a gasi vulnerabilitati din produsele Google. Echipa va lucra pentru a descoperi bug-uri si din alte software-uri utilizate la scara larga, tinand cont in acelasi timp si de “tehnicile, obiectivele si motivatiile atacatorilor.”

Informatiile gasite de echipa Project Zero vor fi stocate intr-o baza de date externa, pentru eventualitatea in care dezvoltatorii software-ului compromis vor dori sa intre in posesia acestora. Odata ce va fi lansat un patch pentru un anumit bug, echipa Project Zero va face publice informatiile, permitand utilizatorilor de pe forumuri sa disece vulnerabilitatea si sa vada cat timp i-a trebuit dezvoltatorului ca sa emita un patch.

Sursa