Concurenta pe piata smartphone-urilor este tot mai mare

Firma de cercetare Kantar Worldpanel a publicat un nou raport in care estimeaza vanzarile de smartphone-uri la nivel mondial in perioada octombrie-decembrie 2013. Din raport reiese ca in timp ce cota de piata a Apple a crescut usor pe pietele cheie, cea a dispozitivelor Android se afla intr-o continua crestere la sfarsitul anului 2013, inregistrand de la an la an o crestere pe diverse piete majore, inclusiv pe piata de hosting.

Cota de piata totala a companiei Apple in Statele Unite a atins 43,9% in luna decembrie, si a fost in general mai mica in cele mai multe tari, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012. Cu toate acestea, Apple continua sa aibe o prezenta puternica in Japonia, deoarece iPhone-ul a detinut o cota de piata constanta in lunile de dupa debutul sau in oferta celui mai mare operator de telefonie mobila din tara, NTT DoCoMo.

In ciuda cotei de piata puternice din anumite tari, iPhone-ul continua sa se confrunte cu provocari in Europa continentala si in China, unde cota de piata Android este in jur de 70% sau mai mare in alte tari. De asemenea, si cota de piata a Microsoft Windows Phone continua sa creasca in mai multe tari, reusind chiar sa depaseasca cota iOS in Italia.