Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP incepand cu 8 aprilie

Conform CNN, incepand cu data de 8 aprilie 2014, Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP, al doilea cel mai utilizat sistem de operare la scara larga.

“Windows XP SP3 si Office 2003 nu vor mai primi update-uri incepand cu data de 8 aprilie 2014. Daca compania dvs. nu a inceput inca sa migreze catre un sistem de operare modern, atunci sunteti in intârziere. Pe baza datelor statistice, media de timp necesara implementarii unui nou sistem de operare la nivel de intreprindere se situeaza in intervalul 18-32 de luni. Pentru a va asigura ca beneficiati de suport pentru Windows si Office, ar trebui sa incepeti testarea si implementarea unui nou sistem de operare, pana in data de 8 aprilie” scrie pe site-ul Microsoft.

In conformitate cu NetMarketShare, 29% din calculatoarele din intreaga lume ruleaza pe Windows XP, inclusiv 20% din calculatoarele corporatiste din America de Nord si Europa, si trei sferturi din PC-urile din China.

Si ATM-urile vor fi afectate, aproximativ 95% dintre ATM-urile din SUA folosesc in prezent sistemul de operare Windows XP. Bloomberg Bussinessweek a remarcat faptul ca aproximativ 15% dintre ATM-uri vor fi actualizate inainte de 8 aprilie, lasand alte mii vulnerabile la atacurile malware.

In 2002, Microsoft a introdus o noua politica numita Support Lifecycle policy ce prevede acordarea de suport pentru toate produsele Windows si Office timp de 10 ani de zile.

Sfatuim toti clientii de hosting care inca se bazeaza pe sistemul de operare Windows XP sa incerce sa avanseze la o platforma moderna, pana in data de 8 aprilie 2014.