Conectivitatea BroadBand in UE o depaseste pe cea din SUA

In ultima perioada conexiunile la Internet de tip broadband (banda larga) in Uniunea Europeana le-au depasit pe cele din SUA insa raman mult in urma celor asiatice.

Noua tari europene (Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Olanda si Marea Britanie) au conectivitate de tip broadband peste nivelul din SUA care este momentan de 26,4 abonati la suta de locuitori.

Cu toate ca depaseste SUA, Europa se afla in urma unor tari asiatice, in special Japonia si Coreea de Sud, cand vine vorba de viteza conexiunilor broadband. In luna Iulie a acestui an, 29% din liniile europene broadband aveau o viteza de peste 10Mbps si doar 5% peste 30 Mbps.

Comisia europeana intentioneaza ca toate conexiunile de tip broadband sa aiba minim 30 Mbps pana in anul 2020 si cel putin jumatate din abonatii casnici sa aiba conexiuni de peste 100 Mbps. Se intentioneaza sa se ajunga la astfel de viteze pe baza conexiunilor prin fibra optica, momentan doar 1% din europeni beneficiind de astfel de conexiuni acasa in comparatie cu 12% in Japonia si 15 procente in Coreea de Sud.