Stuxnet infecteaza sistemele militare iraniene

Viermele de care vorbeam zilele trecute, Stuxnet, care a distrus deja foarte multe instalatii de centrifugare folosite la imbogatirea uraniului in Iran, ataca acum sisteme militare din aceeasi tara.

Conform cu agentia de stiri de securitate si IT DEBKAFile, atacurile digitale cu viermele Stuxnet cauzeaza pagube, dezordine si confuzie in randurile fortelor armate iraniene. In timpul unui exercitiu aerian, oficiali ai securitatii iraniene au declarat ca au fost identificate 6 aparate de zbor neidentificate care survolau teritoriul Iranului. Acestea au disparut insa de pe ecranele radarelor rapid.

Aceeasi oficiali declara ca cele 6 aparate au fost de fapt puse pe fuga de aviatia iraniana insa exista surse care spun ca de fapt acele aparate nu existau in realitate si ca problema ar fi fost doar la paratele radar ale iranienilor, probleme cauzate de nimeni altul decat Stuxnet.

2 Comments Stuxnet infecteaza sistemele militare iraniene

    1. Admin

      este vorba de echipamente Siemens si sisteme SCADA in principal, care ruleaza o forma de Windows… nu cred ca iranienii au instalat singuri OS-ul pe ele ci Siemens. (SCADA = Supervisory Control And Data Acquisition)

Comments are closed.