Conexiunile pe fibra optica au crescut cu 12,7% in 2012

In timp ce conexiunile pe fibra optica se raspandesc tot mai mult, cele de banda larga (broadband) par sa piarda tot mai mult teren. Potrivit statisticilor emise de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) joia trecuta, rata de adoptie a fibrei optice a crescut cu 12,7% pe parcursul anului trecut, in comparatie cu cea a conexiunilor broadband, care a fost de numai 3,27%.

“Furnizorii de banda larga investesc tot mai mult in retele de fibra optica, ca un mijloc de a se diferentia de competitorii lor. La randul lor, consumatorii si intreprinderile beneficiaza de retele mai rapide si mai fiabile, ce le ajuta sa-si desfasoare mai eficient activitatea de zi cu zi” a explicat OCDE in studiul sau.

Intre timp, printre tarile lider la capitolul adoptare fibra optica includem Japonia, Coreea, Suedia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Islanda si Slovenia, SUA, Canada si Marea Britanie.

Si gigantii IT au optat recent pentru fibra optica. Furnizori de servicii precum Google (prin Google Fiber) si Verizon (prin Verizon FiOS) au lucrat din greu pentru a-si face serviciile mai usor accesibile online prin fibra optica. Acestea fiind spuse, ne putem astepta cu siguranta la o crestere mult mai mare a ratei de adoptare a fibrei optice in urmatorii ani, inclusiv in industria de hosting. Pentru mai multe informatii, vezi raportul OCDE.