60% din dispozitivele de pe Internet trec prin serverele Google in fiecare zi

google_ftc_inquiry_xnyt76_33272265Intr-o zi obisnuita, 60% din dispozitivele din America de Nord care acceseaza Internetul trec prin serverele Google, arata un raport publicat marti de compania Deepfield. Acest lucru inseamna ca Google este acum peste Facebook, Netflix si Twitter la un loc.

In conformitate cu Deepfield, Google reprezinta aproape 25% din traficul global de pe Internet, in crestere de la 6% cat reprezenta in 2010.

Din moment ce studiul sau utilizeaza date anonime din infrastructura Internetului, mai degraba decat site-uri de genul Alexa sau Comscore, Deepfield spune ca este capabil sa includa atat traficul de pe browsere, cat si traficul de pe dispozitive integrate, inclusiv computere, smartphone-uri, console de jocuri si alte dispozitive, cum ar fi Roku sau Apple TV.

In timp ce Google a oferit de-a lungul anilor servicii care rivalizeaza cu cele ale furnizorilor de e-mail hosting si web hosting, aceste date arata ca gigantul IT domina intr-adevar pe piata de consum. In plus, se pare ca nu doar consumatorii individuali apeleaza la serviciile Google, dar de asemenea si intreprinderile mici si mijlocii, potrivit unui raport recent emis de Spiceworks, care constata ca IMM-urile se bazeaza pe serviciile de cloud de la Google pentru a-si desfasura activitatile de zi cu zi.