Seagate a lansat cea mai rapida unitate de stocare hibrida pentru segmentul business

enterprise-sshdSolid State Drive-urile (SSD) ameninta suprematia hard disk-urilor traditionale, promitand viteza mai mare de acces a datelor. Totusi, hard disk-urile nu renunta la lupta asa usor, avand si ele în unele cazuri posibilitate de stocare solid-state incorporata.

Marti, Seagate Technology a lansat Seagate Enterprise Turbo SSHD, pe care il numeste ca fiind cea mai rapida unitate de stocare hibrida pentru segmentul business, si pe care deja o livreaza producatorilor si distribuitorilor de servere dedicate si de unitati optice de stocare.

Multe companii au inceput sa foloseasca SSD-uri pentru a-si putea accesa mai rapid datele de care au nevoie cel mai des. Desi sunt mult mai scumpe per gigabyte decat hard disk-urile clasice, dispozitivele flash solid-state pot citi si scrie date mult mai rapid. Chiar si in industria de hosting, SSD-urile iau locul pana si celor mai rapide HDD-uri, care desi au o viteza de 15.000 RPM, tot nu se pot compara cu viteza unui SSD.

Seagate Enterprise Turbo combina o unitate de stocare SSD de 3.5-inch 600 GB 15 K cu o memorie flash cache de 32GB. Acesta va costa putin mai mult decat o unitate conventionala de 2.5-inch si va avea o viteza de doua ori mai mare fata de aceasta, si de trei ori mai mare fata de o unitate conventionala de 3.5-inch 15K, a spus Seagate.

Unitatile de stocare hibride sunt deja disponibile si pentru sistemele de larg consum, inclusiv pentru Apple iMac. Seagate Enterprise Turbo este conceput pentru utilizarea in mediul business, avand o fiabilitate mai mare, toleranta la vibratiile de rotatie, dar si alte caracteristici, a declarat compania.