Configurare CuteFTP pentru upload fisiere in hosting

Presupunem ca deja aveti instalat clientul de ftp CuteFTP pe calculatorul dvs. Dupa deschiderea aplicatiei vor fi afisate 2 ferestre. Cea din partea stanga afiseaza continutul calculatorului dvs, cea din partea dreapta reprezinta continutul contului dvs. de hosting la care va conectati. Pentru configurarea CuteFTP faceti click pe butonul Site Manager (prima iconita, randul al doilea, din meniul aplicatiei CuteFTP).

Se va deschide fereastra Site Manager. In stanga, faceti click General FTP din folderul Site-uri. In meniul dropdown afisat faceti click pe Folder nou. Introduceti numele dorit pentru folderul respectiv, apoi faceti click pe butonul New din partea de os. Apoi, din meniul dropdown, click pe site-ul FTP.

Intoduceti un nume sau o eticheta pentru conexiunea pe care urmeaza s-o creati. Apoi introduceti adresa gazda (ftp.domeniu.ro, unde domeniu.ro trebuie inlocuit cu domeniul dvs.) sau doar ip-ul serverului la care va conectati (in cazul in care nu s-au propagat inca modificarile DNS si nu puteti accesa contul de hosting folosind numele de domeniu). Apoi introduceti utilizatorul si parola. Faceti click pe Exit dupa ce ati terminat cu configurarea gazdei si a datelor de acces.

Pentru a va conecta la site-ul recent configurat, faceti click pe Site Manager. In fereastra afisata, in partea stanga, selectati site-ul pe care l-ai creat. Apoi cick pe conectare in coltul din dreapta jos. Click OK in prompt-ul care se va afisa. V-ati conectat cu sucess prin ftp la contul dvs. de hosting.

Pentru a va deconecta, faceti click pe iconita “Deconectare” (Disconnect). Acest lucru va inchide conexiunea catre server.