cPanel WHM 11.36 este acum versiune STABLE

Furnizorul renumitului panou de control pentru web hosting, cPanel, a anuntat luni ca suita cPanel & WHM 11.36 a ajuns la versiunea “STABLE”, ceea ce inseamna ca a fost semnificativ expusa testarilor si verificarilor publice.

Lansarea versiunii 11.36 vine la cateva luni dupa ce cPanel & WHM 11.34 ajungea la versiunea STABLE. Noua versiune include mai multe îmbunatatiri aduse sistemului de update, precum si un nou pas in procesul de instalare, care permite efectuarea unor verificari inainte de a face modificari, imbunatatind fiabilitatea upgrade-urilor.

De asemenea, cPanel & WHM 11.36 introduce un sistem complet nou pentru administrarea aplicatiilor, bazat pe formatul RPM. Astfel, prin distributia aplicatiilor prin RPM, timpul de instalare a cPanel & WHM este redus, in medie, cu 30%.

cPanel & WHM 11.36 include, de asemenea, Perl 5.14, care pune capat versiunii mai vechi, Perl 5.8.8, care era distribuita impreuna cu versiunile anterioare de cPanel & WHM.

Versiunea 11.36 ofera de asemenea suport pentru Apache 2.4, prin EasyApache, care include noi caracteristici si beneficii de performanta pentru platformele de hosting.

Alte caracteristici disponibile în versiunea 11.36 includ:

– suportul pentru e-mail auto discovery pentru Thunderbird si Outlook a fost reintrodus, avand o compatibilitate imbunatatita cu setup-urile existente
– capacitatea de a urmari mail-urile trimise de aplicatii web a fost imbunatatita cu ajutorul unor functii noi, care se integreaza cu Apache si PHP.