Cum înlocuiești cu ușurință o adresă URL cu un alt domeniu

O afacere de succes, va avea și un nume de succes. Rebrandingul înseamnă a ține pasul cu lumea modernă și des necesită schimbarea adresei site-ului oficial. Această sarcină poate fi complicată pentru cei cu experiență, iar pentru afacerile nou-nouțe poate fi o adevărată încercare, din punct de vedere tehnic. Cu siguranță, înregistrarea domeniului nou nu este într-atât de complicată pe cât pare – iar în finalul acestui articol, te vei convinge exact de acest fapt!

De ce ai vrea să schimbi numele de domeniu?

Primul motiv a fost deja menționat, acela fiind rebrandingul. Un nume nou, imagine nouă și țeluri noi îți pot revigora afacerea și este o inițiativă de lăudat. În așa cazuri, nu este nevoie de un site complet nou și redenumirea numelui de domeniu este ideal.

Pe lângă dorința de a reînnoi imaginea afacerii, poate dorești să o îmbunătățești, adoptând un nume pe cinste. În așa caz, mici schimbări cum ar fi eliminarea cratimei sau modificarea unei litere de asemenea vor necesita schimbarea domeniului.

Un al treilea motiv poate fi comasarea paginilor web în urma schimbărilor organizatorice. În așa caz, site-ul cu cea mai bună prezență digitală ar trebui oferit prioritate, iar numele său schimbat la unul corespunzător organizației noi.

Care sunt pașii?

În primul rând, identifică numele site-ului nou. Aceasta poate dura ceva timp, dar el va rămâne împreună cu site-ul, astfel merită fiecare minută din proces. La această etapă este recomandat de a face o rundă de brainstorming, iar la ideile promițătoare de investigat disponibilitatea. Multe nume de domeniu sunt preluate de site-uri de hosting web, dar care la moment nu sunt în utilizare largă. În acest caz, ar fi posibilă procurarea numelui de domeniu de la deținătorul original.

În scopuri de SEO, poți selecta un nume de domeniu care a existat anterior și a avut o autoritate mai mare. Schimbarea domeniului poate fi și un motiv excelent de a restabili legătura ta cu compania care îți va găzdui domeniul, oferindu-ți posibilitatea de a revedea ofertele de pe piață și a o selecta pe cea care se potrivește mai bine.

Înaintea schimbării domeniului, sunt câteva momente la care ar trebui să ai grijă. În primul rând, salvează toate configurările DNS de la numele de domeniu și copiază-le exact pentru site-ul web nou. Un alt moment ar fi recrearea tuturor subdomeniilor pentru site-ul tău – acest lucru va ajuta vizitatorii vechi să țină pasul cu toate schimbările. Efectuează modificările cu preaviz și în timpul lor redirecționează de pe pagina veche pe cea nouă, cu codul 301.

Un moment important la care trebuie să ai grijă este asigurarea că toate certificatele SSL funcționează cu bine. Megahost se va ocupa de aceste detalii pentru tine, dacă apelezi la alte servicii de hosting – întreabă din timp! Un certificat SSL nevalabil va prezenta utilizatorii site-ului tău cu o pagină de amenințare despre validitatea site-ului și poate duce la pierderi de tranzacții sau afacere.

Pentru a te asigura că site-ul va migra cu succes la un domeniu nou, nu efectua prea multe modificări împreună cu acest proces. Îți urăm succes!