Este adresa IP un factor de clasare în Google?

Majoritatea surselor spun că adresa IP este un factor de clasare în Google, însă cât de adevărate sunt aceste afirmații? În rândurile ce urmează vei afla dacă o adresă IP îți poate afecta sau nu clasamentul de căutare în Google.

Adresa IP ca factor de clasare

      În majoritatea cazurilor, site-urile de marketing susțin cu certitudine că Google are peste 200 de factori de clasare „cunoscuți”, ceea ce este un  număr destul de mare. Aceste liste includ adesea declarații despre adresele IP marcate care afectează clasamentele sau legăturile cu valoare mai mare, deoarece provin de la adrese IP separate de clasă C.

      Din fericire, aceste liste au declanșat numeroase conversații cu angajații Google despre validitatea adreselor IP ca factori de clasare în algoritmul Google.

Dovezile împotriva adresei IP ca factor de clasare

      În 2010, Matt Cutts, fost șef al echipei de spam web a Google, a fost întrebat dacă clasamentul site-ului web al unui client ar fi afectat de site-urile web spam de pe același server, iar acesta a răspuns în felul următor:

„Pe lista lucrurilor pentru care îmi fac griji, acesta nu este un detaliu atât de important. Deci, Google înțelege că se întâmplă găzduirea web partajată. Nu poți controla cu adevărat cine altcineva se află pe acea adresă IP sau subrețea de clasă c.”

      În cele din urmă, Google a decis, dacă acţionează asupra unei adrese IP sau a unei subreţele de clasă C, spammerii se vor muta doar la o altă adresă IP. Prin urmare, acesta nu este chiar cel mai eficient mod de a aborda problema.

      De asemenea, Cutts susține că adresă IP are 26.000 de site-uri de spam și un site non-spam care a provocat mai multă examinare, dar a reiterat că acesta este o valoare excepțională.

      Totuși, putem afirma cu încredere că fiecare afacere online utilizează o companie de găzduire și, de cele mai multe ori, nu acordă o atenție deosebită tipului de adresă IP care este atribuit contului lor de găzduire web. 

     Adevărul este că o adresă IP dedicată a companiei tale de găzduire web nu ar influența în mod direct ranking-ul SEO, deoarece aceasta are ca scop doar să crească viteza de încărcare a site-ului, iar acesta este un criteriu esențial pentru algoritmii de clasare Google.

      Așadar, un IP dedicat poate duce la o creștere a vitezei site-ului, care este egală cu un SEO mai calitativ pentru site-ul tău. Însă, toate aceste măsuri sunt posibile dacă funcționarea site-ului ține de alegerea corectă a unui server dedicat, cu interacțiune rapidă. 

       În acest sens, compania Megahost îți oferă servicii de hosting cu servere de ultimă generație și specialiști care sunt mereu pe fir, ca să îți răspundă la orice întrebare.