Ești un tânăr antreprenor sau pur și simplu vrei să ai propriul tău website? Atunci primul lucru pe care ar trebui să îl faci este alegerea numelui de domeniu potrivit. Dacă ai deja unul, este mult mai simplu, în caz contrar, va trebui să încerci de mai multe ori, pentru a-l găsi pe cel de care ai nevoie.
Însă, pe lângă identificarea celui mai bun nume de domeniu, ai nevoie și de un registrator de renume pentru a gestiona acel domeniu. De exemplu, la Megahost ai parte de instrumente de căutare a numelor de domenii web disponibile cu diferite extensii. Iar pe lângă registrator, beneficiezi și de o altă serie de servicii de găzduire, cum ar fi: web design, creare de adrese de email sau certificate SSL etc.
Ce este un registrator de domenii web?
Un registrator de domenii web este o companie care administrează și revinde domenii web. Pentru a vinde un domeniu, acesta trebuie să fie certificat de un registrator local sau internațional. De regulă, cele mai comune extensii de domeniu includ .com, .org, .eu, .info și bineînțeles .ro
Cum alegi cel mai bun registrator de domenii web?
E clar lucru că nu toți registratorii oferă aceeași calitate a serviciilor. De exemplu, unii registratori nu oferă extensii de domeniu în timpul înregistrării. Astfel, pentru externalizarea nișei, diversitatea și alegerea numelui de domeniu, este de dorit ca furnizorul să îți ofere o varietate de terminații. Totuși, ca să faci cea mai bună alegere, ar trebui să acorzi o atenție deosebită următorilor facturi:
– Costul serviciilor. Acest termen de comparație nu este întotdeauna corect, dar costul este un criteriu de selecție important. Majoritatea proprietarilor nu au nevoie de asistență în acest sens, însă ar fi de dorit să te informezi ce alte servicii intră în pachetul unui registrator de domeniu pentru site-ul tău web.
– Protecție Whois. Acest lucru este necesar pentru majoritatea site-urilor de nișă, însă, în principiu, se solicită ca informațiile de contact pentru toate domeniile să fie puse la dispoziția publicului autorizat. Acestea sunt numele, prenumele, adresa de e-mail și numărul de telefon.
– Opțiuni pentru termenul limită de înregistrare. Nu uita că domeniile nu pot fi înregistrate lunar, ci doar anual. Prin urmare, perioada minimă de înregistrare este de un an, așa că unii registratori vor dori să revândă domeniile pentru o plată lunară împreună cu un abonament de găzduire.
– Diversitatea TLD-urilor. TLD-uri sunt extensii de domenii, fie .md, .com, .info, fie .org. Dar există și sute de noi TLD-uri precum .host, .bike, .photo, .music, .xyz. Important este ca registratorii să ofere mai multe opțiuni de înregistrare, astfel încât să îți poți înregistra numele dorit cu cât mai multe extensii.
– Alte servicii necesare pe parcurs. Înregistrarea simplă a unui domeniu nu este suficient. Este necesar și un serviciu de găzduire site. Opțiuni suplimentare pentru crearea de site-uri web sunt, de asemenea, utile, cum ar fi capacitatea de a descărca platforme precum WordPress sau de a activa certificate SSL.
Dincolo de cele enumerate mai sus, suportul tehnic este, de asemenea o condiție foarte importantă. Așa că, înainte de a încheia un contract cu un posibil furnizor, asigură-te că compania este de încredere și are doar recenzii pozitive.
Așadar, dacă dorești servicii de înregistrare domenii calitative și rapide, alege compania MEGAHOST! Aceasta îți poate pune la dispoziție un hosting securizat și desigur, cele mai avantajoase condițiii pentru o posibilă colaborare!