Cum să scrii un blog folosind ChatGPT?

Urmărim cu mult interes domeniul Inteligenței Artificiale, iar în ultimul timp mediul online vorbește din ce în ce mai des despre dilemele etice ale acestui aspect. În ciuda pronosticurilor sumbre despre cum AI ne va lipsi de joburi sau meserii, iar viitorul va fi profund robotizat, lăsând deoparte scenariile Sci-Fi, ajungem la concluzia că putem utiliza unele instrumente din acest segment cu mult succes. În acest text vom vedea cum putem scrie un blog utilizând ChatGPT.

1. Înregistrează-te pe OpenAI

Este primul pas care te ajută să ajungi la instrumentele AI disponibile online. Înregistrează-te și creează un cont care te-ar direcționa spre  chatGPT, în acest fel te vei putea loga cu doar câteva click-uri direct pe platforma de lucru. 

2. Accesează chatGPT-ul

După logarea eficientă pe platformă intră în segmentul chatGPT-ului, unde inteligența artificială te va ajuta să elaborezi textul de care ai nevoie, în baza tuturor criteriilor pe care i le oferi. 

3. Utilizează research-ul de keywords

Aici probabil se vor auzi pe fundal aplauzele specialiștilor SEO, pentru că chatGPT îți permite să observi trend-urile pe nișă și să setezi care sunt cuvintele pe care le vei utiliza în textul viitor. În acest caz, vei obține un text gata optimizat pe dimensiunea SEO, dar atenție, aceste lucruri sunt posibile majoritar pentru conținutul de limbă engleză, unde există tehnologii avansate și o compatibilitate mai mare. 

4. Setează textul pe elemente

Aceste instrumente digitale însumate în chatGPT îți permit să: 

  • setezi separat titlul textului în baza cuvintelor cheie;
  • setezi denumirile de paragraf;
  • să separi textul pe blocuri.

Care este menirea acestor funcționalități? Ține mai mult de acuratețea textului, de felul său fluid de a fi și de coerența cu care vrei să fie conceput. În acest fel, blogul se transformă într-un instrument de promovare eficient. 

Lăsăm aici și câteva concluzii sau opinii pe marginea utilizării chatGPT-ului, pe care poate că nu toată lumea le împărtășește. 

  • este o metodă rapidă și ieftină, dar nu întotdeauna exactă. Deci, calitatea textelor trebuie revizuită, mai ales dacă sunt în altă limbă decât engleza.
  • textele nu vor transmite prea multe emoții, deci pot fi utilizate mai mult pe partea tehnică, descriptivă, și mai puțin pentru marketing de persuasiune. 

Până să intre definitiv tehnologiile AI în viața noastră, alege un hosting sigur de la Megahost pentru serverele business-ului tău și uită de orice fel de griji.

Megahost – viitorul îți aparține!