Cum să descoperi și să remediezi erorile 404?

Majoritatea utilizatorilor de site-uri wordpress s-au confruntat cu eroarea 404 măcar odată în viață. În cele mai multe cazuri, aceasta apare atunci când un utilizator solicită o pagină care, de fapt, nu există.

Însă, indiferent de motivul erorii 404 Page Not Found, trebuie să înțelegi că prezența acestor pagini de eroare dăunează afacerii tale, inclusiv pe Google Search Console. De ce? O eroare 404 (pagină lipsă) are ca rezultat o experiență proastă a utilizatorului, iar o experiență proastă a utilizatorului îl ține pe acesta (iar apoi și pe alții ca el) departe de site-ul tău, ceea ce înseamnă că pierzi clienți, iar tu nu-ți poți permite acest lucru, nu-i așa?

Mai jos afli care sunt cauzele acestei erori, precum și cum remediezi această problemă.

 De ce apare această eroare?

De cele mai multe ori, e vorba de următoarele cauze:

– Adresă URL introdusă greșit de utilizator. În acest caz, nu există nicio problemă reală cu modul în care este configurat un server web, ci doar o adresă URL introdusă greșit manual.

– Pagina a fost eliminată definitiv de pe site.

– Pagina a fost mutată la o altă adresă URL și a fost redirecționată accidental sau conținutul acesteia a fost șters sau mutat.

– Numele de domeniu solicitat nu poate fi tradus în IP prin DNS.

– Numele de domeniu pe care l-ai introdus pur și simplu nu există.

Cum poți rezolva această problemă?

Acum că ai descoperit care sunt cauzele erorilor 404, află și strategii pe care le poți utiliza pentru a remedia problema:

– Crează redirecționări pentru a aborda probleme similare și direcționează utilizatorii către o altă pagină sau postare. De exemplu, dacă un utilizator accesează o pagină de eroare cu o adresă URL nevalidă, ai putea organiza astfel încât serverul tău să redirecționeze utilizatorul către o pagină de lucru validă.

– Reîncărca pagina și verifică din nou adresa URL. E posibil ca anumite pagini să nu se încarce din cauza conexiunii la internet sau chiar a neglijenței.

– Șterge memoria cache și cookie-urile browserului. Dacă această eroare apare numai pe anumite dispozitive, problema poate fi inclusiv de la browser.

– Resetează paginile șterse. Dacă dorești ca pagina ta să fie eliminată de pe site, redirecționează către o altă pagină cu conținut similar.

– Vezi această problemă ca pe o oportunitate de a ajunge la noi audiențe. Astfel, ar trebui să îți creezi pagina 404 într-un mod cât mai creativ, și chiar atractiv pentru utilizatori.

Așadar, cu cât mai multe erori 404 vei avea pe site-ul tău, cu atât mai puțin trafic vei avea, iar în unele cazuri utilizatorii pot merge direct la concurenții tăi. Concentrează-te pe optimizarea site-ului tău web și testează mereu performanța tehnică a acestuia, pentru a rămâne mereu în top în motoarele de căutare.

Iar dacă ai nevoie de ajutor în acest sens, megahost.ro îți oferă servicii de găzduire web cu server DNS de ultimă generație și specialiști care sunt mereu pe fir, ca să îți răspundă la orice întrebare.