Ce este eroarea DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN?

Eroarea DNS_Probe_Finished_Nxdomain este dintre cele mai frecvente probleme pe care utilizatorii Google Chrome le-ar putea întâmpina. De regulă, această eroare înseamnă că browserul nu a putut să recupereze informații din DNS pentru a afișa site-ul pe care încerci să-l accesezi. Practic, ori de câte ori apar aceste probleme, nu vei putea accesa internetul.

Totuși, ca și majoritatea codurilor de eroare, declarația dată nu oferă niciun context cu privire la motivul pentru care site-ul nu se încarcă și care ar putea fi posibila cauză.

În acest ghid vei afla ce înseamnă de fapt această eroare, care este cauza, precum și soluții de hosting pentru a scăpa definitiv de aceasta.

Ce reprezintă sistemul de nume de domeniu (DNS)?

DNS, prescurtare pentru Domain Name System, este un cod special prin intermediul căruia DNS potrivește nume de domenii cu o adresă IP. Dar, uneori, serverele DNS pot, de asemenea, să acționeze și să conducă la coduri de eroare precum DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN. Cu siguranță nu este o experiență plăcută pentru vizitatorul care încearcă să acceseze site-ul tău web, așa că este important să știi cum să remediezi problema în cazul în care o întâlnești.

 Cum funcționează serverele DNS?

Serverele DNS sunt serverele computerizate responsabile pentru menținerea la zi a sistemelor DNS. Astfel, ori de câte ori introduci o adresă URL, browserul tău web trimite o interogare către un server DNS care apoi scoate site-ul web prin adresa sa IP.

În realitate totuși, serverele DNS sunt bazate pe ierarhie. De exemplu, atunci când introduci o adresă web în browser, computerul tău trimite o solicitare către un server DNS, care este furnizat de obicei de furnizorul tău de servicii de internet. Soluția interoghează apoi serverul rădăcină DNS, care este doar primul pas în procesul de căutare a numelui de domeniu. Întregul proces durează de obicei doar câteva milisecunde!

 Cum se explică eroarea DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN?

După cum a fost menționat și anterior, această eroare apare atunci când dispozitivul tău nu poate rezolva domeniul pe care încerci să îl accesezi. NXDOMAIN înseamnă „Domeniu inexistent”, ceea ce înseamnă că numele de domeniu pe care l-ai introdus nu există în DNS.

Astfel, atunci când introduci un nume de domeniu în browser-ul tău web, dispozitivul tău trimite o interogare DNS către un server DNS pentru a găsi adresa IP asociată cu acel nume de domeniu. Dacă rezolutorul DNS nu poate găsi adresa IP pentru numele de domeniu pe care l-ai introdus în memoria cache, acesta trimite o solicitare către unul dintre serverele DNS autorizate pentru a obține adresa IP.

Totuși, dacă serverul DNS autorizat nu reușește, de asemenea, să obțină adresa IP corespunzătoare numelui domeniului, acesta returnează un răspuns „Domeniu inexistent” (NXDOMAIN) soluției DNS, care în rezultat va afișa un mesaj de eroare browserului tău web.

Așadar, dacă ai nevoie de ajutor în acest sens și cauți un furnizor de servicii web? Megahost îți oferă domenii web calitative, cloudflare, registrator de domenii și cel mai important, un hosting server de ultimă generație care îți va asigura un site web funcțional și fără erori. În plus, specialiști noștri sunt mereu pe fir ca să îți răspundă la orice întrebare!