Fiecare site web are un ciclu de viață care depinde de anumiți factori. Astfel, mutarea sau ștergerea unei pagini poate determina eroarea 404, ceea ce înseamnă că utilizatorii, în mare parte, vor abandona site-ul web. Redirecționările configurate incorect pot crește ratele de respingere și abandon, dăunând astfel experienței utilizatorului, iar uneori și clasamentelor organice.
Din fericire, crearea unei redirecționări 301 în WordPress este un proces ușor și destul de efectiv. Adăugarea unei redirecționări 301 la o pagină care a fost mutată sau eliminată redirecționează utilizatorii (și motoarele de căutare) către noua adresă URL actualizată, ceea ce îți garantează faptul că nu vei pierde clienți.
În acest articol, îți vom explica pe scurt ce reprezintă 301 redirect, precum și patru moduri simple de a le crea în WordPress. Să începem!
Ce reprezintă redirecționările 301?
Redirecționările 301 sunt sunt o metodă în care, în caz de anumite erori, utilizatorii care accesează site-ul sunt redirecționați către alte pagini, iar motoarele de căutare către diferite adrese HTTP. Astfel, proprietarii de site-uri web pot folosi redirecționări temporare sau permanente pentru a împiedica vizitatorii să vadă paginile de eroare. Cunoscute și sub numele de erori 404, acestea pot perturba experiența de navigare și pot determina vizitatorii să părăsească site-ul tău. Făcând clic pe linkul original, utilizatorul va fi redirecționat automat către o altă adresă URL.
Cum poți să creezi redirecționări 301 în WordPress?
Metoda 1: Instalează un plugin de redirecționare
Una dintre cele mai bune modalități de a extinde funcționalitatea nativă a WordPress este instalarea de pluginuri. Din fericire, există multe plugin-uri utile pentru crearea și gestionarea redirecționărilor site-urilor web. Acestea îți vor permite să configurezi redirecționări 301, să urmărești link-uri întrerupte, să migrezi permalink-uri și multe altele.
Metoda 2: Folosește un plugin SEO
Știai că poți instala noi pluginuri de redirecționare 301, iar site-ul tău poate avea deja toate instrumentele de care ai nevoie pentru a crea aceste redirecționări în Search Engine Optimization (SEO)? Pluginurile SEO oferă adesea un manager de redirecționare împreună cu funcții de optimizare pentru motoarele de căutare. Mai mult, există și opțiunea de google search rank de pluginuri SEO gratuite cu un instrument de redirecționare încorporat, care îți permit să activezi, dezactivezi și să elimini toate redirecționările de pe site-ul tău web.
Metoda 3: Editează fișierul .htaccess
Dacă nu dorești să instalezi un alt plugin, poți crea, de asemenea, o redirecționare 301 manual printr-un .htaccess file. Acest lucru necesită editarea fișierelor site-ului, așa că asigură-te că faci mai întâi o copie de rezervă a acestuia. Salvează o copie a site-ului tău actual, astfel încât să te poți baza pe el dacă ceva nu merge bine. După asta, va fi nevoie să te conectezi la un client File Transfer Protocol (FTP) sau la managerul de fișiere al gazdei.
Metoda 4: Creează o redirecționare pe server
Alternativ, poți crea o redirecționare 301 în PHP. Aceasta este o redirecționare pe partea serverului, folosind funcția header(). Redirecționările PHP sunt adesea mai rapide și mai sigure, deoarece se întâmplă pe partea serverului. Cu toate acestea, acesta este un proces destul de tehnic și predispus la erori, așa că înainte de a începe, asigură-te că ai destule cunoștințe de codare PHP.
Îți faci griji că redirecționările tale îți pot afecta negativ partea de SEO? Megahost oferă servicii profesionale de hosting web securizat pentru a te ajuta să fii primul în motoarele de căutare! Specialiștii noștri sunt mereu pe fir ca să îți răspundă la orice întrebare!