Site-ul tău WordPress este lent? Să vedem de ce

       Un site rapid este, practic, succesul unei afaceri, deoarece acesta poate ajuta la prevenirea frustrării vizitatorilor și la creșterea conversiilor, care sunt strâns legate de vânzări. Astfel, dacă ești proprietarul unei mici afaceri, trebuie să profiți la maximum de lumea online pentru a-ți construi brandul și pentru a-ți stabili un nume. 

      WordPress este o platformă excelentă pe care poți construi un site, și nu este un secret că majoritatea site-urilor web CMS online sunt construite anume pe WordPress. Un site WordPress cu încărcare rapidă poate beneficia și de alte domenii, cum ar fi Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO), care clasifică site-ul tău pe motoarele de căutare, însă dacă acesta se încarcă mai lent, există riscul că vei pierde mulți clienți. Mai puțini vizitatori înseamnă pierderi de conversii, și respectiv mai puține vânzări. Prin urmare, a afla de ce site-ul tău WordPress merge mai lent este un lucru esențial pentru succesul online al afacerii tale.

Câteva motive pentru care un site WordPress se poate încărca lent

      Chiar dacă tocmai ai instalat un site WordPress, te-ai decis asupra temei preferate și ai publicat deja conținutul necesar, acesta poate merge mai lent decât te așteptai. De ce? Lipsa anumitor pluginuri de cache, optimizări CSS, PHP, GTMetrix, Pingdom, Google PageSpeed ​​Insights, compresia GZip și alte detalii importante ale tabloului de bord setate necorespunzător pot încetini semnificativ site-ul tău WordPress.  Totuși, mai pot exista și alte motive importante, cum ar fi:

– Compania de hosting este slabă;

– Planuri de găzduire web de calitate scăzută;

– Folosirea de prea multe pluginuri;

– Optimizare slabă a bazei de date;

– Comprimarea insuficientă a fișierelor site-ului web;

– Prea multe solicitări HTTP;

– Codificare și programare slabă.

Ce să faci dacă site-ul tău WordPress este lent?

1. Investește în găzduire web de calitate 

      Primul lucru de luat în considerare atunci când construiești un site web este alegerea corectă a unui furnizor de găzduire web. Indiferent dacă este bazat pe WordPress sau construit de la zero, o companie de găzduire web de încredere și rapidă este esențială pentru a asigura cei mai buni timpi de încărcare. Un furnizor bun de găzduire web oferă o mulțime de resurse pentru site-ul tău și are, de asemenea, cele mai recente funcții de securitate pentru a-ți proteja site-ul. De aceea, Megahost a reușit să ajute o mulțime de proprietari de afaceri de succes, antreprenori și bloggeri să-și transforme viziunile online în realitate.

2. Alege planul de găzduire web potrivit 

      Un alt detaliu foarte important este că ar trebui să optezi pentru un plan de găzduire web potrivit pentru nevoile tale. Gândește-te la planul tău de găzduire ca la o investiție, deoarece banii investiți corect îți vor aduce mereu alți bani. Proprietarii de site-uri de comerț electronic cu mii de vizitatori zilnici beneficiază de resurse sporite de server, backup-uri mai frecvente, scanare malware și alte beneficii. Dar cel mai important, aceștia sunt încrezuți că au ales un plan de găzduire WordPress gestionat. De exemplu, dacă ai un blog obișnuit cu sute de vizitatori pe zi, poți economisi bani alegând un pachet de găzduire partajată sau o soluție WordPress optimizată.

3. Alege pluginurile cu înțelepciune 

      Știm că pluginurile WordPress sunt utile, dar dacă ai prea multe pluginuri instalate acesta lucru îți poate încetini în mod semnificativ site-ul. Pluginurile din surse necunoscute pot afecta, de asemenea, site-urile web și pot prezenta riscuri de securitate. Astfel, e recomandat să instalezi numai pluginuri de care ai nevoie și să elimini pluginurile vechi sau neutilizate. 

      Așadar, problemele WordPress sunt ușor de rezolvat, iar găsirea cauzei fiecărei probleme necesită răbdare și timp. Deci, monitorizează în mod constant performanța site-ului tău WordPress și ia măsuri înainte de a apărea careva probleme. 

  Iar dacă ai nevoie de ajutor în acest sens, megahost.ro îți oferă servicii de găzduire web sau găzduire VPS la cel mai înalt nivel și specialiști care sunt mereu pe fir ca să îți răspundă la orice întrebare. Alege un plan de găzduire WordPress care să asigure succesul afacerii tale!