Cum iti setezi mailul pentru Google Apps din cPanel

Mai toate conturile de hosting ofera clientilor posibilitatea utilizarii serviciilor de email. Serviciul de email poate fi accesat in general de oriunde din lume atat folosind un client de email cat si o interfata web (webmail). Totusi, sunt clienti care prefera sa utilizeze serviciile de email oferite de Gmail prin Google Apps. Daca aveti cPanel pentru contul dvs. de hosting, puteti migra foarte usor de la serviciul de email oferit de furnizor catre serviciul de email de la Google:

1. Va autentificati in cPanel, apoi mergeti la sectiunea Mail.
2. Click pe iconita “MX Entry”
3. Daca aveti mai multe domenii, selectati domeniul pentru care doriti sa-l configurati. In caz contrar, mergeti la pasul 4
4. La “Email Routing”, alegeti “Remote Mail Exchanger”.
5. Setati prioritatea 0 (cea mai mica prioritate), apoi setati MX-ul (ceva de genul ASPMX.L.GOOGLE.COM, daca folositi Gmail)
6. Faceti click pe “Add New Entry”
7. Repetati pasii de mai sus, pentru a adauga si alte inregistrari (Google necesita mai multe astfel de inregistrari)

Daca aveti inregistrari MX existente, le stergeti pe acestea, iar apoi adaugati MX-urile de la Google.

Dupa propagarea acestor modificari, orice email trimis sau primit va fi automat directionat catre Google Apps (este necesar sa creati adresele de email dorite folosind interfata Google Apps pentru ca emailurile sa functioneze corect). Pentru mai multe informatii puteti consulta documentatia cPanel sau cea de la Google Apps.