Cum sa activati si sa instalati un certificat SSL pe un server cPanel

In hosting, un certificat Secure Sockets Layer (SSL) permite browserului unui vizitator sa comunice in conditii de siguranta cu un server web. Acest lucru este folosit pentru a preveni interceptarea informatiilor sensibile. E-mail-ul si navigarea pe Internet sunt cele mai comune activitati protejate cu SSL. Toate datele sensibile (numere de card de credit, informatii de logare, etc.) care sunt transmise pe Internet ar trebui sa fie protejate cu SSL.

Acest protocol va stabili anumite conditii specifice in care serverul dvs. si computerul utilizatorului vor comunica. Aceste conditii includ, cel mai important, un set de chei publice si private, care vor fi utilizate pentru a cripta si decripta mesajele trimise intre cele 2 calculatoare in timpul sesiunii securizate.

Ce este un certificat SSL auto-semnat?

Exista 2 aspecte ale unui certificat SSL: criptarea si verificarea identitatii. Criptarea codifica datele, astfel incat oricine le intercepteaza sa nu poata sa le descifreze, iar verificarea identitatii asigura ca va veti conecta la serverul web corect. Ambele sunt importante pentru a preveni compromiterea datelor sensibile. Atunci cand achizitionati un certificat SSL, achizitionati defapt doar partea verificarii identitatii serverului. Daca nu achizitionati un certificat SSL, certificatul va fi etichetat ca fiind “auto-semnat”. Prin urmare, browserele vor avertiza utilizatorii cu privire la autenticitatea serverului pe care incearca sa se conecteze.

Aveti posibilitatea sa va creati propriul certificat SSL auto-semnat din sectiunea “Generate a SSL Certificate and Signing Request” din WHM. Odata ce este generat un certificat auto-semnat, acesta poate fi instalat ca orice alt certificat.

Crearea vs. achizitionarea unui certificat SSL

In functie de nevoile site-ului dvs., puteti decide sa creati un certificat auto-semnat sau sa cumparati un certificat SSL. In cazul in care site-ul dvs. manipuleaza o cantitate minima de date sensibile, atunci poate fi suficient sa va creati propriul certificat auto-semnat, dar in cazul in care site-ul dvs. gestioneaza date extrem de sensibile (cum ar fi informatii ale cardurilor de credit), ar trebui sa achizitionati un certificat SSL. Cumpararea unui certificat vine cu un sistem de verificare ce garanteaza vizitatorilor securitatea site-ului dvs.

Instalarea unui certificat SSL

Pentru a instala certificatul si cheia privata:

1) Completati campul Domain de sub casuta Install a SSL Cert. De asemenea, puteti da click pe Browse si sa alegeti domeniul dorit.

2) Copiati certificatul dorit in campul de sus.

3) Copiati cheia privata in campul din mijloc.

4) Scrieti adresa IP in campul IP Address, si treceti numele utilizatorui in campul User.

5) Daca certificatul SSL a fost achizitionat, este posibil sa trebuiasca sa utilizati pachetul autoritatii de certificare (CA), deci, va trebui sa-l luati de la CA de unde ati achizitionat certificatul. Chiar daca pachetul CA poate parea sa contina unul sau mai multe certificate, ar trebui sa-l copiati in campul Paste the ca bundle here (optional):, din partea de jos a ecranului.

6) Dati click pe Submit din partea de sus a ecranului.

Daca instalarea s-a facut cu succes, WHM va afisa un mesaj in care va va spune ca certificatul a fost instalat. In cazul in care ceva nu s-a facut corect, WHM va afisa un mesaj de eroare in care va indica problema si va va afisa mai multe informatii cu privire la instalarea corecta a unui certificat SSL.

Puteti instala doar un singur certificat SSL per adresa IP pentru site-urile dvs. Acest lucru inseamna ca, pentru a instala un certificat SSL, contul dvs. de web hosting trebuie sa aiba o adresa IP dedicata.

1 Comment Cum sa activati si sa instalati un certificat SSL pe un server cPanel

Comments are closed.