Folositi un generator de parole pentru un plus de securitate al contului de hosting

Chiar daca cuvantul “parola” este cel mai usor de tinut minte, acesta nu este o parola sigura, cum nu sunt nici “123456”, ziua nasterii sau numele cainelui dvs. Expertii in securitate insista ca parola dvs. sa fie lunga (de cel putin 8 caractere), complexa (formata din litere, cifre, minuscule si majuscule ) si sa nu fie un cuvant din dictionar. Acest lucru nu este intotdeauna usor de realizat, dar, din fericire, generatoarele de parole ne pot usura munca.

Exista numeroase generatoare de parola din care puteti alege, si care functioneaza fie din linie de comanda, fie din interfata grafica sau web-based. Vom arunca o privire asupra generatorului web-based PC Tools Secure Password Generator.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l stiti despre site-ul PC Tools este ca aveti optiunea de a va conecta folosind SSL, pentru mai multa siguranta. Daca nu doriti acest lucru, trebuie doar sa dati click pe linkul SSL.

Generatorul Secure Password Generator va permite sa creati o parola alcatuita din 4 pana la 64 de caractere. Programul este setat in mod implicit pe generarea unei parole de 8 caractere, care ar trebui sa fie suficienta pentru majoritatea conturilor de hosting.

Ar trebui sa folositi litere, cifre, combinari de majuscule-minuscule si sa evitati repetarea unui anumit caracter. Punctuatia poate depinde de furnizorul dvs. de hosting, deoarece unii nu vor permite caractere, cum ar fi * in componenta unei parole. In cele din urma, selectati numarul de parole pe care doriti sa-l generati. Valoarea maxima este 50. Apoi, dati click pe “Generate Password(s)”.

Este nevoie de doar cateva secunde pentru a genera parole sigure pe care le puteti utiliza pentru contul de hosting, dar aceste cateva secunde va pot scuti de ore intregi necesare pentru recuperarea datelor furate sau compromise din cauza unei parole slabe.