Cum sa dezactivati toate plugin-urile WordPress din phpMyAdmin

Probabil va intrebati de ce oare v-ati dori sa dezactivati toate plugin-urile WordPress? Iata cateva situatii care v-ar determina sa faceti acest lucru:

– Doriti sa testati o noua versiune de WordPress si vreti sa vedeti cum se comporta fara niciun plugin;
– Ati instalat recent o multime de plugin-uri noi si de atunci primiti erori (erori de memorie, etc.), asa ca doriti sa scapati de ele imediat;
– Doriti sa vedeti daca site-ul dvs. se incarca mai repede fara plugin-uri si vreti sa le gasiti pe cele care il încetinesc, testandu-l pe fiecare in parte.

Chiar daca este posibil sa dezactivati mai multe plugin-uri deodata din panoul de administrare WordPress, este posibil ca acesta sa fie inaccesibil din cauza unui plugin codat gresit sau neactualizat. In acest caz, este de preferat sa dezactivati plugin-urile prin interogari MySQL, in loc sa le stergeti din directorul wp-plugins.

Dezactivarea rapida a plugin-urilor

Iata un ghid pas-cu-pas pentru dezactivarea rapida a tuturor plugin-urilor WordPress.

1) Logati-va in phpMyAdmin.
2) Din meniul din partea stanga, selectati baza de date WordPress.
3) Gasiti tabelul wp_options, si cautati in acesta optiunea active_plugins.
4) Pentru a edita tabelul, dati click pe pictograma in forma de creion.
5) Continutul tabelului va fi stufos in cazul in care aveti instalate mai multe plugin-uri, dar ar trebui sa fiti in masura sa recunoasteti in nebunia de litere, numere si simboluri, nume familiare precum akismet.php.
6) Pentru a dezactiva toate plugin-urile, stergeti tot codul.
7) Dati click pe butonul Go.

Alternativ, in cazul în care nu doriti sa stergeti cod, puteti folosi aceasta interogare SQL:

UPDATE wp_options SET option_value = ” WHERE option_name = ‘active_plugins’;

Pentru a activa plugin-uri dezactivate, duceti-va la tabul de plugin management din panoul de administrare WordPress.

In concluzie, retineti ca este mult mai bine sa dezactivati plugin-urile decat sa le stergeti. Daca sunteti frustrat de un anumit plugin, dezactivati-l in loc sa-l stergeti imediat si vizitati site-ul dezvoltatorului pentru a consulta intrebarile frecvente. De asemenea, consultati-va si cu furnizorul dvs. de hosting si testati diferitele setari ale acelui plugin, pentru a vedea unde ar putea fi problema.