Ce sa faceti ca sa nu mai primiti erori de memorie in WordPress

Daca ati folosit instalarea particularizata pentru WordPress si folositi multe plugin-uri, ati putea primi erori de memorie, cum ar fi “Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted”. Este cel mai probabil sa va confruntati cu asemenea probleme in cazul in care site-ul dvs. WordPress este gazduit pe un server de shared hosting, alaturi de sute de alte site-uri. De obicei, atunci cand primiti aceasta eroare, nu va mai puteti accesa zona de plugin-uri din backend.

O remediere temporara este aceea de a dezactiva toate plugin-urile, operatiune care poate fi efectuata rapid, redenumind folderul plugin-urilor prin intermediul clientului FTP.

Remediati problema definitiv

Dupa ce ati dezactivat plugin-urile, utilizati una dintre urmatoarele 3 metode pentru a preveni reaparitia acestei erori:

1. Deschideti fisierul php.ini si mariti limita de memorie pentru script-uri. Gasiti linia de mai jos si inlocuiti 16M cu 32M.

memory_limit = 32M

2. Sau creati un fisier .htaccess si adaugati-l la linia

php_value memory_limit 32M

3. Sau deschideti fisierul wp-config.php si adaugati linia

define(’WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);

Daca ati schimbat valoarea la 32M si tot primiti eroarea, puteti mari limita de memorie la 64M, 128M sau chiar 256M, in functie de nevoile dvs. Pentru a face acest lucru, urmati aceiasi pasi descrisi mai sus, inlocuind valoarea de 32M cu cea dorita. Dupa ce ati terminat, reactivati plugin-urile si totul ar trebui sa fie in ordine.

De asemenea, este indicat sa aflati si care plugin “mananca” cea mai multa memorie. Daca ati instalat recent unul nou, iar WordPress a inceput sa va dea erori de memorie, atunci acesta ar putea fi cauza problemelor dvs. In acest caz, dezactivati-l si cautati o alta alternativa.

In cele din urma, in cazul in care ati respectat indicatiile de mai sus iar eroarea tot persista, este timpul sa vorbiti cu furnizorul dvs. de hosting. Daca acesta nu va poate ajuta, atunci ar trebui sa va mutati site-ul WordPress in alta parte, si poate chiar sa optati pentru un plan de hosting pe server dedicat.

Atentie: nu toate firmele de hosting permit modificarea acestor paramentri din ratiuni de securitate si mai ales de stabilitate, altele folosesc fisiere .htacces in loc de fisiere php.ini.