Cum sa creati conturi FTP din cPanel

FTP (File Transfer Protocol) este una dintre cele mai frecvent utilizate metode de administrare a fisierelor din industria de web hosting. Este utila in special pentru conturile de shared hosting, unde un utilizator poate avea acces limitat. Cele mai multe conturi de hosting va permit de asemenea sa creati si sa administrati conturi FTP suplimentare, inafara de cel propriu. Daca doriti sa creati un site suplimentar atasat site-ului dvs. principal, si pe care sa-l administreze sau sa incarce fisiere altcineva, cPanel va ofera o interfata usor de utilizat pentru administrarea conturilor FTP.

Pentru a crea un cont FTP, logati-va in cPanel si efectuati urmatoarele:

1) In sectiunea “Files” dati click pe “FTP Accounts”;

2) Tastati in primele campuri numele de utilizator si parola pe care o doriti. Optional, puteti utiliza un generator de parola;

3) Alegeti directorul pentru contul FTP;

4) Stabiliti cotele contului FTP (in megabytes). Nu este recomandat ca acestea sa fie nelimitate;

5) Dati click pe “Create FTP Account”.

Toate conturile FTP pe care le-ati creat vor aparea sub sectiunea “Add FTP Account”. Urmatoarele linkuri apar in partea dreapta a fiecarui cont: Schimbare parola, Modificare cote, Stergere si Configurare client FTP. Vi se vor arata, de asemenea, si datele de utilizare si cat de mult spatiu pe disc este folosit de cotele clientului de hosting respectiv.

Pentru a vedea sesiunile active FTP, reveniti la pagina de pornire din cPanel si dati click pe “FTP Session Control”. Acesta va va arata utilizatorii conectati in prezent, de cat timp sunt logati, si statusul lor actual. Daca este necesar, puteti deconecta un utilizator FTP daca credeti ca acesta nu ar trebui sa fie conectat in acel moment la contul respectiv. FTP Session Control este util si in cazul in care un utilizator isi lasa contul FTP deschis si inactiv pentru o perioada mai lunga de timp, fapt care poate fi un risc major de securitate.

Pentru mai multe informatii despre cPanel FTP si alte caracteristici de administrare a fisierelor, consultati documentatia online.