Cum sa faceti fata unui volum mare de trafic pe un blog WordPress

Un volum mare de trafic poate cauza probleme oricarui site. Totusi, sa fim sinceri, acestea sunt probleme pe care multi dintre noi ar dori sa le aiba. De aceea, in loc sa incercam sa scapam de ele, ar trebui sa le facem sa fie in avantajul nostru. Urmatoarele sunt cateva aspecte legate de blog hosting, care ar trebui luate in considerare atunci cand aveti de-a face cu un volum mare de trafic.

1) Hostingul – Conteaza ce furnizor de hosting aveti. Nu toti sunt egali in ceea ce priveste viteza si capacitatea de stocare, specificatiile hardware si optimizarea software. De asemenea, conteaza si ce tip de hosting folositi. Daca un cont de hosting shared se dovedeste a fi prea mic pentru volumul mare de trafic de pe site-ul dvs., asigurati-va ca puteti face upgrade cu usurinta la un VPS sau chiar la un server dedicat.

2) Livrare de continut – Daca serviti o gramada de continut static (imagini, video, etc), luati in considerare utilizarea unei retele de livrare de continut (CDN) pentru a accelera un pic lucrurile. Acest lucru poate ajuta de asemenea la reducerea congestionarii retelei si la livrarea mai rapida a continutului catre vizitatorii dvs.

3) Optimizare server web – By default, un server web este proiectat sa functioneze pe o mare varietate de site-uri. Pentru a obtine beneficii maxime, ar trebui sa-l optimizati pentru blogul dvs. WordPress. Daca impartiti serverul cu altii, atunci va trebui sa va limitati la trucuri de .htaccess si php.ini. Totusi, daca aveti un VPS sau un server dedicat, va puteti optimiza in totalitate serverul web pentru a obtine performante maxime.

4) Optimizare baze de date – Tot textul de pe blogul dvs. este servit dintr-o baza de date, iar acesta constituie cea mai mare parte a continutului. Prin urmare, cu cat este mai bine optimizata baza de date, cu atat si site-ul dvs. se va misca mai bine. Puteti optimiza MySQL pentru a functiona mai bine pe WordPress, si veti observa timpi de incarcare mai mari si o performanta generala mai buna.

Uneori, un volum mare de trafic poate fi coplesitor, mai ales pentru un site nou. Totusi, cu un pic de ingeniozitate si cateva trucuri utile, puteti face ca site-ul dvs. sa mearga fara probleme, astfel incat toti admiratorii dvs. sa se poata bucura de el.

4 Comments Cum sa faceti fata unui volum mare de trafic pe un blog WordPress

  1. Dezmembrari Auto Arad

    As mai adauga daca imi permiteti ,,Rabdarea”.
    Trebuie sa avem si puterea de a nu ne enerva cand vedem ca nu vine cum ar trebui traficul. O sa vina el daca avem rabdare si incercam sa-l chemam. Numai bine!

Comments are closed.