Cum sa postati pe WordPress prin e-mail

WordPress va permite sa postati pe blog prin e-mail, astfel incat sa va puteti mentine blogul actualizat chiar si atunci cand sunteti pe drum. Aceasta caracteristica este utila in special atunci cand utilizati un smartphone sau o tableta care nu are instalata o aplicatie mobila WordPress.

Mai poate fi convenabil sa postati prin e-mail si in cazul in care petreceti mult timp citind si trimitand e-mail-uri. Astfel, nu va mai fi nevoie sa parasiti clientul de e-mail pentru a va mentine publicul la curent cu ultimele noutati.

Activati rapid postarea prin e-mail

1) Inainte de a putea posta pe WordPress prin e-mail, trebuie sa configurati un cont de e-mail. Logati-va in contul de WordPress, si in panoul de administrare mergeti la Settings > Writing. Defilati pana in partea de jos a paginii si cautati “Post via Email“. Veti gasi 3 siruri aleatoare de numere.

2) Creati un cont de e-mail, fie pe propriul server de e-mail, fie pe cel al furnizorului de hosting. Utilizati unul din sirurile de caractere ca nume de utilizator. Asigurati-va sa creati un cont de e-mail POP.

3) Ca sa functioneze, va trebui sa utilizati un server privat de e-mail, si nu unul public, ca cele oferite de Yahoo, de exemplu. De asemenea, nu este recomandat ca acest cont de e-mail sa fie folosit si in alte scopuri – pastrati-l separat de celelalte conturi de e-mail.

4) Faceti legatura intre noul cont de e-mail si WordPress. Din panoul de administrare, accesati Settings > Writing. Introduceti urmatoarele detalii:

Mail Server: Port: 110
Login Name:
Password:

5) Asigurati-va ca ati introdus toate detaliile corect, altfel Post via Email nu va functiona.

6) Dupa ce ati introdus detaliile corecte, de fiecare data cand doriti sa postati ceva pe WordPress prin noul cont de e-mail, accesati:

7) Tot ce va mai ramane de facut acum este sa configurati WordPress sa afisese automat postarile pe care le trimiteti prin e-mail. In mod implicit, WordPress nu face asta, astfel ca tot va trebui sa le publicati din panoul de administrare. Pentru a elimina acest pas inutil, configurati WordPress sa publice postarile fara verificarea admin.