Cum sa utilizati Perl Script Checker in WHM

Perl este un limbaj de programare dinamic utilizat la scara larga in industria de hosting si cunoscut mai ales pentru facilitatile sale de procesare text, ceea ce il face foarte util pentru diverse aplicatii web.

Aplicatiile Perl pot necesita module Perl. cPanel Web Host Manager (WHM) va permite sa instalati module Perl folosind scripturi interne. Este destul de usor sa descarcati si sa instalati module Perl folosind WHM Perl Module Installer.

Chiar daca scriptingul cu Perl este usor, acesta poate fi de asemenea si dificil. Este important sa se verifice codul creat si sa se caute orice modul care ar putea lipsi. Puteti verifica cu usurinta acest lucru cu ajutorul Perl Script Checker.

Ce este Perl Script Checker?

Perl Script Checker este un instrument din WHM, conceput pentru a scana codul si a gasi modulele lipsa, erorile de sintaxa si erorile logice. Debbuging-ul este foarte important si este bine sa utilizati Perl Script Checker cat mai des posibil, mai ales inainte de a implementa cod pe un site.

Nota: By default, acest instrument va verifica doar scripturile localizate in directorul cgi-bin. In cazul in care scriptul este localizat oriunde altundeva decat in directorul cgi-bin, atunci trebuie sa specificati calea completa a scriptului inainte de a incepe verificarea.

Cum se foloseste Perl Script Checker

Perl Script Checker este disponibil in WHM sub tab-ul Software. Dati click pe link-ul Check/Repair a Perl Script si apoi introduceti calea completa catre scriptul pe care doriti sa-l verificati.

De exemplu: /home/admin/public_html/cgi-bin/exempluhtml.cgi

Dupa ce ati specificat calea, dati click pe Check si veti obtine rezultatele scanarii.

In cazul in care dupa aceasta scanare sunt gasite anomalii sau module lipsa, ar trebui sa le instalati de urgenta.