Softaculous lanseaza versiunea 4.2.2

Softaculous Ltd., dezvoltatorul auto-installerului Softaculous care simplifica instalarea de aplicatii web pe diverse platforme de hosting, a anuntat pe 22 aprilie lansarea versiunii Softaculous 4.2.2. Aceasta versiune vine cu caracteristici noi, printre care auto upgrade si password meter, dar repara si cateva bug-uri mai vechi.

Softaculous 4.2.2 aduce urmatoarele modificari:

1) Adaugarea optiunii de auto upgrade. Acum, utilizatorii pot opta sa faca upgrade automat la ultima versiune a unui script, de indata ce aceasta este disponibila pentru download. De asemenea, adminii au control total asupra scripturilor care pot fi actualizate automat.

2) Adaugarea functiei password meter, care impune anumite conditii utilizatorului final, pentru ca o parola sa fie considerata puternica atunci cand acesta instaleaza scripturi. Adminii pot limita numarul minim de caractere necesar pentru o parola.

3) Afisarea scripturilor de top in panoul de control al utilizatorului final poate fi acum controlata de admin, in functie de preferintele acestuia.

4) Implementarea CageFS Hook pentru detectarea corecta si schimbarea versiunii de PHP pentru fiecare utilizator de pe server cu CageFS instalat.

5) Adminii poate selecta care scripturi sa fie pre-downloadate pe server si care ar trebui sa fie descarcate atunci cand un utilizator instaleaza un script. Acest lucru va ajuta la economisirea spatiului de pe server si a latimii de banda.

6) API imbunatatit pentru verificarea cerintelor minime ale unui script.

7) API imbunatatit pentru verificarea versiunii scripturilor.

8) De acum este interzisa introducerea caracterelor speciale in numele directorului in care se instaleaza un script.

9) In cazul scripturilor cu mai multe versiuni, toate versiunile disponibile vor fi afisate pe pagina de prezentare a acestora.

10) Softaculous SDK a fost imbunatatit.

11) Inainte, atunci cand o licenta era upgradata de la Free la Premium, toate scripturile erau dezactivate by default, iar adminul trebuia sa aleaga manual scripturile pe care sa le activeze. De acum, toate scripturile vor fi activate atunci cand o licenta este upgradata de la Free la Premium.

12) Acum se pot verifica informatiile legate de licenta direct din linia de comanda.

13) Softaculous va incarca tema particularizata in loc de cea default.

14) Bug Fix: Pe cateva servere, versiunea PHP nu era detectata corect atunci cand output_handler era pornit, si din aceasta cauza, utilizatorii nu puteau instala scripturi. Problema a fost remediata.

15) Bug Fix: Pe cateva servere Plesk cu E_STRICT checking, footer-ul Softaculous nu era incarcat. Problema a fost remediata.

16) Bug Fix: Functia de cautare in Softaculous nu functiona corespunzator in panoul de control InterWorx. Problema a fost remediata.

17) Bug Fix: String-ul pentru comanda Cron nu era afisat pe pagina de editare a instalarii. Problema a fost remediata.

18) Bug Fix: Cand se instalau scripturi personalizate, in Task List aparea mesajul “undefined”. Problema a fost remediata.

19) Bug Fix: Cand se dorea listarea tuturor API-urilor in format XML, output-ul XML era invalid. Problema a fost remediata.

20) Bug Fix: Email-urile de notificare pentru noi update-uri nu erau trimise pe panoul de control InterWorx. Problema a fost remediata.

“Softaculous 4.2.2 adauga functia de auto upgrade a aplicatiilor, care permite utilizatorilor finali sa aleaga scripturile care doresc sa fie actualizate de indata ce o noua versiune este disponibila in Softaculous. Aceasta caracteristica poate fi dezactivata oricand din Softaculous Admin panel”, a spus Pulkit Gupta, fondator si CEO al Softaculous.

Pentru a veni in intampinarea tuturor furnizorilor de hosting, Softaculous este disponibil atat ca versiune Free, cat si ca versiune Premium. Versiunea gratuita are doar 54 de aplicatii, in timp ce versiunea Premium a ajuns in prezent la 300 de aplicatii.