Cum sa va optimizati site-ul din cPanel

Daca veti cauta pe Internet, probabil ca veti gasi o multime de moduri de a optimiza un website. In hosting, in functie de tipul de site pe care îl aveti, optimizarea acestuia poate implica operatiuni de baza, cum ar fi comprimarea imaginilor, sau ceva mai specific aplicatiilor web, cum ar fi PHP caching. De asemenea, puteti efectua cateva optimizari ale site-ului chiar din cPanel.

In mod normal, ori de cate ori cineva viziteaza site-ul dvs., se vor afisa paginile cu fisierele full-size care sunt stocate pe server. Utilizand compresia gzip standard, un modul Apache numit mod_deflate poate comprima continutul site-ului dvs. atunci cand este servit vizitatorilor, iar apoi browserele acestora îl vor decomprima si il vor afisa in mod normal. Toate browserele moderne suporta acest tip de comprimare.

Pentru a activa compresia gzip, logati-va in cPanel, duceti-va la sectiunea Software/Services si alegeti “Optimize Website”. Apoi, pentru a comprima tot continutul site-ului dvs., alegeti “Compress all” si dati click pe “Update Settings”.

De asemenea, aveti optiunea de a comprima numai anumite tipuri de continut. cPanel utilizeaza modulul standard Apache mod_deflate pentru compresie. Pentru mai multe informatii despre mod_deflate, cititi documentatia serverului web Apache.