Cum sa vezi consumul de spatiu in cPanel

Daca nu dispuneti de un cont de hosting web cu spatiu pe disc nelimitat, mai mult ca sigur v-ati aflat uneori in situatia sa ajungeti la limita cu spatiul alocat contului dvs. Indiferent de contul de hosting pe care il aveti, este util sa stiti cat de mult spatiu ocupa contul dvs. si site-urile pe care le gazduieste acel cont.

Pentru un server dedicat sau pentru conturile de VPS hosting exista multe metode de-a verifica spatiul pe disk, insa un utilizator normal, care dispune de un cont de hosting shared, poate verifica spatiu le contului sau ajutandu-se de panoul de administrare al contului de hosting. Din fericire, cPanel dispune de o sectiune in care puteti verifica spatiul pe hard disk pe care il ocupa contul dvs. sau cat ocupa fiecare director in parte.

Primul element din grafic afiseaza fisierele din “home directory“, incluzand toate fisierele din contul dvs. A doua, se refera la fisierele din directoarele ascunse (cele care contin semnul “.” inainte numelui de director). Apoi apar listate toate directoarele din contul dvs. de hosting. Este afisat de asemenea si spatiul ocupat de bazele de date MySQL (in caz ca acestea exista). La final, este afisat consumul total de spatiu si procentul de ocupare (cat la % foloseste contul dvs. din totalul de spatiu disponibil). Daca aveti spatiu pe disc nelimitat, limita afisata va fi 999,999.00 MB.

Pentru oricare dintre directoarele afisate aveti posibilitatea sa faceti click pe numele lor pentru a deschide, intr-o fereastra noua, managerul de fisiere integrat al cPanel. Managerul de fisiere afiseaza directoarele individuale si dimensiunile fisierelor.

Pentru mai multe informatii despre componentele cPanel, puteti consulta documentatia oficiala a cPanel.