GoDaddy atacat in continuare de adversarii SOPA

Go Daddy, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de hosting web si inregistrare domenii a fost numit recent “Dump Go Daddy Day” de catre adversarii SOPA care au incercat astfel sa-i plateasca registratorului web pentru pozitia sa fata de SOPA. Initial Go Daddy a sustinut  SOPA, insa saptamana trecuta si-au retras sprijinul datorita numarului mare de utilizatori nemultumiti care si-au mutat site-urile si domeniile de pe serverele Go Daddy la alti furnizori. Astfel, prin retragerea sprijinului pentru SOPA, Go Daddy spera sa-si repare greseala.

CEO-ul Go Daddy, Warren Adelman declara printre altele ca “Go Daddy regreta pierderea oricaruia dintre clientii companiei, clientii ramanand in continuare prioritatea numarul unu a companiei si spera ca isi vor putea repara greseala si recastiga increderea clientilor“.

Astazi, gazda web Namecheap.com a raportat ca a primit un numar de peste 27.000 de transferuri de domenii, compania luandu-si anterior angajamentul de-a dona 2 dolari pentru fiecare cerere de transfer de domeniu primita in cursul zilei de ieri, fonduri ce au fost redirectionate catre Electronic Frontier Foundation, o organizatie de drepturi digitale.

Oponentii SOPA au sustinut ca proiectul ar dauna inovatiei web si in plus ar limita libertatea de exprimare prin introducerea practicilor neloiale de restrictionare impuse furnizorilor de servicii de internet.

Proiectul SOPA ar permite, conform legii, Departamentului de Justitie al Statelor Unite sa forteze furnizorii de internet sa restrictioneze accesul site-urilor acuzate ca ar furniza materiale ilegale inainte a dovedi acest lucru sau de a exista o hotarare judecatoreasca in acest sens.

Dezbaterile privind SOPA vor continua cand Camera Reprezentantilor din Statele Unite va reveni din vacanta de anul nou.